„Nepagalvojau, kad už tai gali būti baudžiama, todėl sutikau pagelbėti draugui“, – teisinosi valstybės įmonės „Regitra“ darbuotojos taip ir nesugebėjęs apkvailinti Kauno gyventojas.

Bylos duomenimis, anksčiau Jungtinėje Karalystėje dirbęs, tačiau vėliau į tėvynę sugrįžęs kaunietis lapkričio 15-ąją atvyko į „Regitros“ Kauno filialą, kur ketino už savo draugą išlaikyti vairavimo egzaminą. Čia jis registratorei pateikė svetimą asmens tapatybės kortelę bei kitus reikalingus dokumentus.

Juos patikrinusi operatorė iš karto suabejojo, kad egzaminus laikys žmogus, kurio duomenys nurodyti asmens tapatybės kortelėje.

„Kai paėmiau visus dokumentus, paprašiau užpildyti duomenis, bet vaikinas negalėjo prisiminti savo pavardės“, – sakė moteris, iš karto iškvietusi policijos pareigūnus.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras teigė, kad dirbdamas Anglijoje susipažino su vienu lietuviu.

„Kai grįžau į Lietuvą, kartą jis man paskambino ir pasakė, kad turi skubiai išvažiuoti į Airiją ir nespėja išlaikyti vairavimo egzamino, nors turi tam visus reikalingus dokumentus, – sakė kaltinamasis. – Jis labai mane įkalbinėjo nueiti į „Regitrą“ ir už jį išlaikyti vairavimo egzaminą. Net nepagalvojau, kad už tai yra baudžiama, todėl sutikau...“.

Kaunietis tikino, kad su draugu dėl atlygio nesitarė. „Jis pasakė, kad kai grįš, „skolingas neliks“, nors man tai ir nerūpėjo“, – aiškino vyras.

Pasak kaltinamojo, po kiek laiko nepažįstamas žmogus į namus atvežė reikalingus dokumentus ir nurodė datą, kada reikia nueiti laikyti vairavimo egzamino.

„Kai nuvykau į „Regitrą“, registratorei prisistačiau svetimu vardu, bet jai kilo įtarimas, todėl paėmusi visus mano dokumentus liepė užpildyti ir pasirašyti „Regitros“ prašymą, – sakė kaltinamasis. – Kadangi neturėjau draugo dokumentų, negalėjau tiksliai prisiminti jo pavardės, gyvenamosios vietos ir vairavimo mokyklos pavadinimo... Kažką užpildžiau ir pasirašiau savo parašu, o paskui mane sulaikė policija“.

Už draugą vairavimo egzamino taip ir nelaikęs vyras tikino, kad gailisi dėl padaryto nusikaltimo. „Baudą sumokėsiu, turiu dar santaupų“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)