Už tokį sprendimą pasisakė 34 miesto tarybos nariai, prieš – 2, susilaikė 2 politikai. Tarybos narys bei „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas Darius Maskoliūnas nuo balsavimo nusišalino.

Taip pat priimtas sprendimas pridėti protokolinį įrašą, jog tapusi komandos dalininke savivaldybė imsis diskusijų dėl klubo pavadinimo.
Sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas pranešė, kad gauti du pasiūlymai iš tarybos komitetų – komandą pervadinti įtraukiant žodį „Vilnius“ arba tiesiog „Vilniumi“.

Meras Artūras Zuokas informavo, kad klubo bendrasavininkiai į tokią iniciatyvą žiūri geranoriškai ir sutinka keisti „Lietuvos ryto“ pavadinimą, tai esą gali įvykti jau prieš kitą klubinio krepšinio sezoną.

Tapusi „Lietuvos rytą“ valdančios viešosios įstaigos „Krepšinio rytas“ dalininke, savivaldybė turės ketvirtadalį balsų komandos dalininkų susirinkime.

Sostinės savivaldybė dalininko teises perima iš „Lietuvos ryto“ direktoriaus Martyno Purlio. Jis klubo dalininku tapo visiškai neseniai. Mainais į teisę dalyvauti komandos valdyme, savivaldybė žada Lietuvos vicečempionams kasmet skirti po 3 mln. litų.

Gali keisti ir moterų krepšinio klubo „Kibirkštis“ pavadinimą

Trečiadienį sostinės taryba taip pat ėmėsi pasiūlymo tapti moterų krepšinio komandos „Kibirkštis-Tichė-Iki“ dalininke.

Šiam pasiūlymui taip pat pritarta. Už balsavo 32 tarybos nariai, prieš – nė vieno, susilaikė 8.

R. Vaigino teigimu, šią komandą taip pat pasiūlyta pervadinti įtraukiant Vilniaus vardą. Gautas ir „tvarkiečio“ Gedimino Rudžionio pasiūlymas komandos pavadinimą pakeisti į „Vilnelė“. Tačiau labiausiai tikėtina, kad „Kibirkšties“ vardas komandos pavadinime liks. A. Zuoko teigimu, vis dėlto gali būti svarstoma galimybė komandos pavadinimą papildyti Vilniaus vardu. Diskusijos dėl komandos pavadinimo bus pradėtos jau netrukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją