Stenkitės vengti visko, ko negalima perdirbti ar panaudoti dar kartą. Vaišių stalus puoškite dekoracijomis, kurios nekenkia aplinkai.

Jei norite būti itin draugiški aplinkai, stalus papuoškite svečiams skirtomis dovanėlėmis. Pavyzdžiui, ant kiekvieno stalo pastatykite po pintą krepšį, iš perdirbto stiklo pagamintą indą ar molinį vazoną, ir į juos sudėkite dovanėles.

Štai kelios ekologiškų dovanėlių, kurios pasitarnaus kaip dekoracijos, idėjos.

Maži ekologiškos, „sąžiningos prekybos“ standartus atitinkančios kavos ar arbatos pakeliai, sudėti į vintažinius kavinukus, arbatinukus ar kitus indus, kurių galite rasti naudotų daiktų parduotuvėse.

Maži ekologiški muiliukai, sudėti į originalias muilines, kurių galite rasti naudotų daiktų parduotuvėse ar antikvariatuose.

Vintažiniai papuošalai senose papuošalų dėžutėse.

Bambukiniai virtuviniai įrankiai, sudėti į bambukinius dubenis, stiklainius, skardines sausainių dėžutes.

Krepšiai su dailiai sulankstytais virtuviniais rankšluosčiais, pasiūtais iš ekologiškos medvilnės, kanapių ar bambuko pluošto audinių.

Dailūs prespapjė, pagaminti iš perdirbto stiklo ir sudėti į didelį dubenį ar ant padėklo.

Sėklų pakeliai gėlių vazonėliuose.

Sojos ar bičių vaško žvakės, sudėtos į dailius krepšelius, papuoštus natūralaus pluošto kaspinais ar uogomis.

Nuostabiomis stalų dekoracijomis gali tapti bet kokios mielos smulkmenos, kurias nuspręsite dovanoti savo svečiams. Dar viena idėja – vaisių ir daržovių kompozicijos, kurios ne tik papuoš stalus, bet ir pasitarnaus kaip valgomos dovanėlės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją