Tai žurnalistams trečiadienį patvirtino pats Ž. Plytnikas. Pasak jo, Vyriausybės sprendimu kitąmet VPT darbuotojų skaičius liks nepakitęs – tarnybai lieka 72 etatai. Esą VPT priskirta daug naujų funkcijų, ir su tokiomis pajėgomis ji bus nepajėgi kokybiškai dirbti.

„Tarnybos darbuotojų skaičius nekinta, biudžetas irgi nedidėja. Bandysime toliau reikalauti ir prašyti naujų etatų. (...) Šešios funkcijos atsiranda naujos. Jeigu priskiriamos naujos funkcijos, mes gyvybiškai nepajėgūs tų funkcijų įgyvendinti be tam tikro žmonių skaičiaus“, - kalbėjo Ž. Plytnikas.

Paklaustas, ar tai susiję su neigiamomis VPT išvadomis dėl Ministro pirmininko tarnybos ir daugelio kitų svarbiausių valstybinių įstaigų viešųjų pirkimų, VPT vadovas teigė šių dalykų tarpusavy nesiejantis.

Pasak jo, VPT, kaip ir daugumai kitų valstybinių įstaigų, finansavimas kitiems metams sumažintas 4 proc. arba maždaug 160 tūkst. litų.

„Bandysime taupyti. Mokymų nebus tikrai, nebus komandiruočių. Bandysime išsaugoti taip, kad žmonėms nereikėtų eiti į nemokamas atostogas. (...) Jeigu pritrūks pinigų, be abejo, reikės mažinti (algas – DELFI)“, - pridūrė Ž. Plytnikas.

Tiesa, paties VPT vadovo alga Vyriausybės sprendimu esą jau sumažinta. Ž. Plytniko teigimu, nuo sausio jis uždirbs maždaug trečdaliu mažiau nei šiais metais.

Tuo tarpu premjeras Andrius Kubilius sako esąs nustebintas tokių naujienų, nes pats klausimas Vyriausybės nebuvo svarstytas.

„Tiesą sakant, esu nustebintas, nes mes tokio klausimo iš viso nesvarstėme. Bandžiau išsiaiškinti, bet mes nesame to svarstę ir tai ne mūsų klausimas“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Kubilius.

Šiuo metu VPT vadovo alga iki mokesčių siekia 6,12 tūkst. Lt, jo pavaduotojai vidutiniškai uždirba 5,4 tūkst. Lt. VPT direktoriaus pavaduotojams algos sumažintos nebuvo, taigi po Naujųjų jie uždirbs daugiau už savo tiesioginį viršininką. „Na, realybė tokia“, - sakė Ž. Plytnikas.