Tokia praktika jau ne vienerius metus taikoma Kaune. Šio miesto gyventojams bei svečiams visą šią savaitę net ir darbo dienomis nereikės mokėti rinkliavos už automobilių stovėjimą.

Šventiniu laikotarpiu rinkliava nerenkama, nes taip esą norima daugiau žmonių privilioti į miesto centrą pasigrožėti kalėdine egle, dalyvauti renginiuose.

„Klaipėdoje galioja miesto tarybos sprendimas dėl rinkliavos už automobilių stovėjimą ir jis neleidžia nerinkti pinigų darbo dienomis, nors tai ir yra šventinis periodas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Pastebėjus, kad savivaldybės administracija gali inicijuoti miesto tarybos sprendimų pataisas, siūlyti politikams koreguoti teisės aktus, V.Karmanovas teigė, jog niekada negirdėjo pageidavimų, kad rinkliava šventiniu laikotarpiu nebūtų renkama. Esą tokių privilegijų neprašė nei senamiesčio verslininkai, nei gyventojai.

„Jei pas mus daugelis žmonių tarp Kalėdų ir Naujųjų metų atostogautų, kaip tai yra užsienyje, gal tuomet sprendimas tomis dienomis nerinkti rinkliavos ir turėtų prasmę. Dabar juk daugelis žmonių dirba, o po 18 valandos, savaitgaliais, švenčių dienomis už automobilių stovėjimą Klaipėdoje mokėti nereikia. Todėl tikrai neanalizavome, ar reikėtų ir darbo dienomis šventiniu laikotarpiu nerinkti mokesčių“, – komentavo V.Karmanovas.

Tačiau jis neatmetė galimybės, jog kitais metais gali būti svarstoma, ar tomis darbo dienomis, kurios yra tarp Kalėdų ir Naujųjų metų, būtų galima atsisakyti rinkliavos už automobilių stovėjimą.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas teigė, kad jei kelias dienas nebūtų renkama rinkliava už automobilių stovėjimą uostamiesčio senamiestyje ir centre, į miesto biudžetą nebūtų surinkta keliasdešimt tūkstančių litų.

Šiuo metu valanda automobiliui senamiestyje pastatyti kainuoja 3 litus, miesto centre – 2 litus.