Produktai:

200 gramų geltonųjų arba raudonųjų lęšių,
2 – 3 avienos karkos,
1,5 litro vandens,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 skiltelės česnako,
200 gramų slyvinių pomidorų,
50 ml 22 proc. riebumo grietinėlės,
1/2 šaukštelio ciberžolės,
Sauja kalendros,
Druskos, juodųjų maltų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Avienos karkas supjaustykite gabalėliais ir kartu su smulkintu česnaku apkepkite alyvuogių aliejuje, kol apskrus.

2. Paskui užpilkite vandeniu ir troškinkite apie valandą, kol suminkštės. Jei nugaruos daug vandens, įpilkite.

3. Kol virs sultinys, 250 laipsnių orkaitėje 15 min. kepkite pomidorus.
4. Išimkite iš sultinio mėsos gabalėlius, suberkite į sultinį lęšius. Virkite 30 – 35 min.

5. Kai lęšiai išvirs, supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų. Paskui su plaktuvu išplakite iki vientisos masės.

6. Sriubą patiekite su avienos gabalėliais ir pomidorais. Apibarstykite kalendra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją