Tuomet KPD baksnojo į griežtą įstatymo raidę, draudžiančią statyti aukštybinius pastatus Vilniaus senamiesčio vizualinėje apsaugos zonoje. Be to, buvo garsiai nuogąstaujama, kad naujasis pastatas užgoš greta minėtos teritorijos įsikūrusį Energetikos ir technikos muziejų. „Vilniaus dienos“ žiniomis, skundas iš teismo atsiimtas visoms šalims – investuotojai, savivaldybei ir departamentui – radus daugmaž tinkamą sprendimą.

„Vilniaus dienos“ žiniomis, skundas iš teismo atsiimtas visoms šalims – investuotojai, savivaldybei ir departamentui – radus daugmaž tinkamą sprendimą. „Kultūros paveldo departamentui, Vilniaus miesto savivaldybei ir investuotojai tariantis dėl to, kaip išspręsti dėl Rinktinės g. 2 detaliojo plano kilusią problemą, išeitis buvo rasta, kaip ir visuomet, kai pasirenkamas dialogas ir bendradarbiavimas“, – informaciją patvirtino KPD direktorė Diana Varnaitė.

Savivaldybė informavo, kad lapkričio pabaigoje miesto taryba pakeitė savo sprendimą dėl teritorijos detaliojo plano. Ji papildomai numatė saugiklius, kaip plėtojant teritoriją bus laikomasi kultūros vertybių apsaugos reikalavimų.

„Taryba priėmė sprendimą, kuriuo įsipareigojo laikytis paveldosaugos reikalavimų. Sumažinus užstatymą Rinktinės g. 2, naujieji statiniai nebeužgoš valstybės saugomo Energetikos ir technikos muziejaus. Tuomet KPD Vilniaus teritorinis padalinys leido investuotojai rengti projektinius pasiūlymus. Bus toliau tobulinami architektūros sprendimai“, – teigė departamento direktorė.

Kad viskas sutarta, sprendimas priimtas, patvirtino ir investuotojos, bendrovės „RVM Investments“, atstovai.

DELFI primena, jog R. Mieželio verslo planuojamas statinys pirmiausiai KPD kliuvo dėl savo aukštingumo. Paveldosaugininkai pažymi, kad statinio aukštis nuo jūros lygio sieks apie 150 metrų, nuo žemės – apie 50 metrų. Iki susitarimo su savivaldybe tvirtinta, esą tokio statinio prie Karaliaus Mindaugo tilto apskritai neturėtų būti.