2011-ųjų Metų kultūros šviesuliu „Klasikos“ klausytojai balsuodami išrinko Daivą Dubinkienę – Kėdainių rajono Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos technologijų mokytoją kultūros centro renginių organizatorę, bendruomenės centro vadovę.

„Ryto allegro“ laidos vedėjos Laimos Ragėnienės tiesioginiame eteryje paklausta, ką mano apie tokį konkursą, Daiva Dubinkienė sakė: „Manau, kad tokie rinkimai reikalingi vien dėl to, kad daug tokių mūsų, dirbančių užkampiuose, kažką darančių juose gyvenantiems žmonėms ir dažnai liekantiems nepastebėtiems. Ir visiems tiems, kurie darbuojasi kultūros, bendruomenės labui, norėčiau Kalėdų proga palinkėti meilės, vilties ir tikėjimo, kad tai, ką darome, darome vardan tos Lietuvos, vardan žmonių, vardan savo bendruomenės, ir galiausiai – vardan savo šeimos. O vardas visada įpareigoja. Įpareigoja stengtis, atsakingiau daryti visus darbus. Noriu visiems žmonėms padėkoti už pasitikėjimą, ačiū visiems balsavusiems.“

Klausytojai buvo pasiūlę ir balsavo ir už kitus keturis kandidatus:

Rimutę Avižinienę – Varėnos kultūros centro Marcinkonių filialo direktorę, etnografinio ansamblio ir kaimo teatro vadovę, Marcinkonių bendruomenės pirmininkę. Margionių klojimo teatre ji organizuoja rajono teatrų šventę režisieriaus Juozo Gaidžio prizui laimėti. Rengia kaimo šventes, į kurias pasisemti senolių išminties atvyksta seniai palikę gimtąjį lizdą vaikai ir vaikaičiai.

Egidijų Darulį – Ukmergės kultūros centro dailininkas-parodų organizatorių ir išskirtinis muzikantą – senovinio instrumento – dambrelio – virtuozą. Taujėnų dvaro svirne pirmą kartą Baltijos šalyse surengė „Dambrelininkų stovyklą“, subūrė muzikos mėgėjus, savaip atradusius archajiškus instrumentus.

Romą Matulį – Plungės kultūros centro direktorių. Inicijuoja reikšmingiausius kultūros projektus, kurie ne tik garantuoja Plungės kultūrinį savitumą, bet ir sutelkia daugiausia bendruomenės narių, tai: tarptautinis pučiamųjų instrumentų festivalis, vaikų ir jaunimo teatrų laboratorija-festivalis „Mažoji Melpomenė“. Šiais metais pradėjo rengti projektą „Plungė – kultūrą kuriantis miestas“.

Edgarą Pilypaitį – Šakių rajono Gelgaudiškio kultūros centro direktorių. Rūpinasi Gelgaudiškio dvaro atstatymu. Rengia Dvaro dienas, kurių programoje – paveldo konferencijos, parodos, profesionalių atlikėjų koncertai, teatralizuotos ekskursijos po dvaro parką. Į kultūrinę veiklą pritraukė daug kultūros savanorių, miestelio įstaigų ir jaunimo, kuris ypač džiugina jų pačių kuriamu kultūros parku, kitais darbais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją