Gražiausią Lietuvos eglę rinko 11 871 skaitytojas. Kauno eglė sulaukė 31,4 proc. balsų, už Mažeikių medį balsavo 13,6 proc., Palangos – 13,2 proc.

Pagrindinę Kauno eglę jau trečius metus puošė dailininkė Jolanta Šmidtienė. Kauno gražuolė šįmet sakais nekvepėjo - 13 metrų aukščio eglei sukurti panaudota daugiau kaip 32 tūkst. plastikinių smaragdo spalvos butelių.

„Visų pirma esu menininkė. Kaip ir visi menininkai, ieškome kažko kito. Plastiką čiupinėjau, žiūrinėjau jau seniai – imponavo spalva. Antra, svarbiausia šios eglės idėja – kad iš paprasto, niekam nereikalingo daikto, kuris iš esmės gali būti traktuojamas kaip bjaurastis, šiukšlė, galima padaryti stebuklą“, - DELFI kalbėjo J. Šmidtienė.

Pasak menininkės, pagal katalikų tradicijas eglė stovės iki Grabnyčių – vasario 2-osios. Paskui J. Šmidtienė svarsto eglutės sferomis iškloti visą Rotušės aikštę, surengti fotosesiją, performansą „Atsisveikinimas su smaragdu“.

„Turime visokių kvietimų ir pasiūlymų, turiu įtarimą, kad eglutė kažkur išvažiuos – galbūt būsime pakviesti eglutę eksponuoti kažkuriame užsienio mieste Vokietijoje ar Italijoje“, - sakė J. Šmidtienė.

Menininkė pastebėjo, kad iš pradžių į eglę iš butelių aplinkiniai žiūrėjo įtariai, tačiau pamatę liko patenkinti. Ekologiškumo idėja ir eglės dizainu susidomėjo užsienio žiniasklaida.

Dėkojame visiems balsavusiems ir linkime gražių švenčių.