Po automobilio avarijos koledžo studentas iš Arizonos valstijos Samas Schmidas buvo ištiktas komos, medikai neturėjo jokios vilties, kad vaikinas atsigaus. Netgi buvo svarstoma galimybė jo organus persodinti kitiems pacientams, rašo „The Daily Mail“.

S. Schmidas buvo itin sunkiai sužeistas per eismo įvykį. Per avariją lūžo vaikino kairioji ranka ir abu šlaunikauliai. Studentas taip pat patyrė ir labai sunkią smegenų traumą. Savo rezultatais džiuginęs sportininkas, puikiai čiuožęs snieglente ir žaidęs krepšinį, neteko labai daug kraujo, susiformavo aneurizma ir ištiko insultas.

Po smegenų operacijos verslo mokslus krimtęs studentas nugrimzdo į komą, skelbia „ABC News“. Gydytojai nesitikėjo, jog vaikinas išsikapstys – Barrowo neurologijos instituto specialistai jo šeimai negalėjo pažadėti nieko gero.

Vaikino mama Susan Regan prisipažino, jog ligoninės personalas pradėjo jai pasakoti apie „gyvenimo kokybę“.

„Tam tikra prasme žinojau, kad turėsime priimti labai svarbų sprendimą, visą laiką meldžiausi“, - sakė moteris.

Šeimai besirengiant blogiausiam, neurochirurgas Robertas Spetzeris prakalbo apie paskutinį smegenų tyrimą. Ekspertas pažymėjo, jog gyvybiškai svarbiausioje smegenų dalyje krešulių nėra. Be to, vaikino patirtas insultas nebuvo pats stipriausias, todėl atsirado vilties. Naujausio smegenų tyrimo rezultatai taip pat skatino nenuleisti rankų.

Tą pačią dieną įvyko stebuklas – vaikinas pakluso gydytojo nurodymams.
Tą stebuklingą akimirką, gydytojo prašomas, jaunuolis pakėlė du pirštus. Jau po septynių dienų prasidėjo reabilitacija. Dabar vaikinas jau bando vaikščioti, pasiekta ir nemenka pažanga kalbos klausimu. Gydytojai prognozuoja, kad vaikinas visiškai pasveiks.

S. Schmidas svajoja per Kalėdas bent dienai grįžti į namus ir šventes sutikti su šeima ne ligoninės palatoje.

Studento mama sūnaus atsigavimą vadina „šių laikų stebuklu“.

„Nesu gavusi geresnės Kalėdų dovanos – niekada per visą savo gyvenimą“, - sako laiminga mama.

„Atrodė, jog atsitiks blogiausia, jog jam nepavyks. Stebuklu galima vadinti kelią nuo minčių apie organų donorysę iki reabilitacijos klinikos – viskas įvyko vos per septynias dienas. Tikra beprotybė“, - teigė jaunuolio brolis Johnas Schmidas.

Iš komos pabudęs vaikinas vis dar kalba labai lėtai, tačiau supranta viską, ką jam sako kiti žmonės. Ekspertai teigia, jog pasveikti jam padės faktas, jog jis iki tragedijos aktyviai sportavo.

„Tiesą sakant, man trūksta žodžių. Labai didžiuojuosi Samu. Jis tvirtai sudėtas ir labai užsispyręs. Iš tikrųjų man atsivėrė akys – tikra gyvenimo pamoka. Niekada negali žinoti...“ - teigė studento brolis.

Anot R. Spetzerio, stebuklingas jo paciento pagijimas prilygo jausmui tarsi „visur sproginėtų fejerverkai“.

„Buvau šokiruotas, jog per tokį trumpą laiką įmanomas toks progresas. Jausmas tarsi būtum devintame danguje, kai išgelbėji žmogų, kuriam gresia mirtis. O kai žinai, kad padėti nebegali, jautiesi klaikiai. Iš tikrųjų šis atvejis prilygsta stebuklui. Kalėdiniam stebuklui“, - teigė gydytojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)