Naujasis, jau antrasis šio projekto vaizdo siužetas atveria Anykščių gamtos grožį rudenį. Orkestro vadovo Gedimino Gelgoto instrumentinis kūrinys, kuriame įsipina ir anykštėniškųjų sutartinių sąskambiai, užlieja Anykščių Senosios koplyčios-Kamerinių menų centro erdvę, pasklinda po rudenėjančią Šimonių girią ir jos palaukes, rezonuoja virš Šventosios upės pakibusio tilto lynais. Vaizdo siužete filmavosi ir Anykščių tradicinio karate klubo „Danas“ auklėtiniai, o menininkai sujungė jų kūnų atskleistą kovų meno technikos, muzikos ir gamtos grožį.

„Pabaiga yra pradžia“ tęsia rugsėjį pasirodžiusio pirmojo vaizdo siužeto tradiciją, kai vasariškieji vaizdai buvo palydėti G. Gelgoto kūriniu „Aidai tūkstančiui metų“ („Echoes For A Thousand Years“).

Anykščių – 2012-ųjų Lietuvos kultūros sostinės– projektas „Anykščiai NI&Co akimis“ kuriamas bendromis kompozitoriaus Gedimino Gelgoto, orkestro NI&Co, videomenininko Evaldo Arlausko bei Anykščių rajono savivaldybės ir kitų rėmėjų pastangomis.

Šio projekto metu G. Gelgoto kūriniams, kuriuos atlieka NI&Co stygininkai, kuriami vaizdo siužetai. Juos parenka ir komponuoja jaunas ir talentingas videomenininkas Evaldas Arlauskas. Iki 2012-ųjų birželio bus sukurti ir parodyti keturi vaizdo siužetai, kuriuose muzikos apsuptyje atgis Anykščių krašto vaizdai vasarą, rudenį, žiemą ir pavasarį.

Projektui finišuojant, kitą vasarą, Anykščiuose bus surengtas baigiamasis koncertas bei visuomenei pristatyta ši vaizdo ir garso kelionė per Anykščius ir jų apylinkes, vykusi ištisus metus.

Jūsų dėmesiui – vaizdo siužetas „Pabaiga yra pradžia“ („An End Is A Beginning“):

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją