Kokia vienišų Lietuvos senjorų dvasios ir kūno sveikata, domėjosi laida „Bėdų turgus“, per adventą aplankiusi 5 senelių namus skirtinguose Lietuvos regionuose. Senelių kasdienybę atskleis „Bėdų turgaus“ komandos parengti pasakojimai iš Prienų, Marijampolės, Rumšiškių, Svėdasų ir Merkinės senelių globos namų.

„Klystame, jeigu galvojame, kad vienišiems seneliams reikia materialių dovanų, jiems tai nerūpi. Senjorams reikia dėmesio ir emocinės šilumos, – sako vakaro vedėja Edita Mildažytė. – Todėl ir dovanojame jiems tai, kas džiugina emociškai: Doloresos Kazragytės monospektaklį jų namuose, bilietus į operetę, bibliotekėlę...“

Lietuvos televizijos scenoje senjorų kartai atstovauti garbingai sutiko legendinė aktorė Gražina Balandytė, kuri žiūrovams įteiks simbolinį senelių surašytą laišką ateities kartoms. Apie ką? Tegul tai nusprendžia patys žiūrovai. „Kai kuriuose senelių namuose surandi tokių asmenybių, kad negali suprasti, kodėl jos neįamžintos jokiose knygose ar dokumentuose. Negaliu pamiršti marijampolietės, buvusios partizanų ryšininkės, kuri, būdama 16 metų, išgirdo apie nušautą laukuose gulintį partizaną. Žinot, ji sako – „pasiėmiau kryželį, dvi staltieses, vieną patiesiau po juo, kita užklojau ir pašarvojau..“. Ne palaidojo kur patyliukais, o pašarvojo, kai aplink stribai zujo...Tai ir spręskit, apie ką šitas mūsų laiškas ateičiai Kūčių vakarą“, – sako labdaros ir patriotinių idėjų generatorė Edita Mildažytė.

Muzikinius linkėjimus visiems Lietuvos senjorams ir Lietuvos televizijos žiūrovams siųs Jazzu, Neda, Olegas Ditkovskis, Justas Lapatinskas, Jeronimas Milius, Povilas Meškėla, Vladas Kovaliovas, Paulina Skrabytė, gospelų choras „Sounds in G“, grupė „Saulės broliai“, choras „Ąžuoliukas“.

„Megztas laiškas ateičiai“ – Kūčių vakarą 18.30 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją