Teisėjas Artūras Šumskas atmetė L. T. Karoso apeliacinį skundą dėl spalį jam paskelbto nutarimo administracinio teisės pažeidimo byloje – verslininkas neteko teisės ne tik vairuoti pustrečių metų, bet taip pat turės sumokėti 2,5 tūkst. Lt baudą.

Milijonierius nesutiko su tokia nuobauda ir teismo prašė ją panaikinti – esą jis nepadarė jokio pažeidimo, nes automobilį vairavo ne jis, o draugė. Tiesa, teisme ji pasirodyti taip ir neišdrįso.

L. T. Karosas buvo nubaustas, nes gegužės 7-ąją, apie 22.45 val., Vilniuje, Antakalnio-M. K. Oginskio gatvių sankryžoje, vairuodamas automobilį „Porsche Cayenne“, įvažiavo į sankryžą degant draudžiamam (raudonam) šviesoforo signalui, ją pravažiavo ir vengė blaivumo patikrinimo.

Verslininkas aiškino, kad tądien automobilio nevairavo, nes buvo išgėręs porą bokalų alaus, todėl prie vairo sėdo jo draugė.

„Kai mes privažiavome prie namo garažo vartų, išlipau atidaryti garažo vartus, o draugė paprašė įvaryti automobilį, nes jai buvo per sudėtinga, – sakė L. T. Karosas. – Aš atidariau vartus, atsisėdau į vairuotojo vietą, tada atvažiavo pareigūnai ir prasidėjo patikrinimas. Man buvo pasiūlyta pūsti į alkotesterį, tačiau atsisakiau, nes automobilio nevairavau“.

Apskųsdamas skirtą nuobaudą verslininkas aiškino, kad pažeidimą užfiksavę policijos pareigūnai negalėjo matyti, kas vairavo automobilį, nes buvo tamsu ir automobilius skyrė didelis atstumas.

„Privažiuojant pareigūnams prie mano automobilio, jis jau buvo sustojęs, be to, aš su drauge jau buvome pasikeitę vietomis ir laukėme, kol visiškai atsidarys garažo vartai, –teismui nurodė L. T. Karosas. – Kadangi pareigūnams tam tikrą laiko tarpą mano automobilis nebuvo matomas, jie nematė, kaip aš, jau būdamas namo kieme, išlipau iš automobilio ir atsisėdau už vairo, turėdamas tikslą tik įvažiuoti į garažą“.

Teismas tokius verslininko argumentus atmetė kaip neatitinkančius tikrovės ir vertino kaip siekį išvengti administracinės atsakomybės.

Teismas rėmėsi policijos pareigūnų parodymais – esą vairavo milijonierius, nuo jo burnos jautėsi alkoholio kvapas.

„Byloje nėra duomenų, kad policijos pareigūnai buvo suinteresuoti nepagrįstai apkaltinti L. T. Karosą, tokių aplinkybių apeliantas nenurodė ir savo apeliaciniame skunde, – pažymėjo teismas. – Kita vertus, policijos pareigūnai savo tarnybiniame pranešime išdėstytas sulaikymo aplinkybes patvirtino teisme, būdami įspėti dėl atsakomybės už melagingų parodymų davimą“.

Vilniaus apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, todėl iš L. T. Karoso vairuotojo pažymėjimą policijos pareigūnai turėtų paimti nedelsiant.

Interneto puslapyje Wikipedia rašoma, kad viešumos nemėgstantis T. Karosas masina žiniasklaidos dėmesį – dėl tikrų ir menamų romanų su garsiomis Lietuvos gražuolėmis bei pasakiškai brangių pirkinių. Jam priklauso virš milijono kainuojantis moderniausias Lietuvoje keturvietis lėktuvas „Cirrus SR22“, Žiniasklaida taip pat skelbė, kad jis nusipirko brangiausią pasaulyje serijinį bolidą „Bugatti EB16.4 Veyron“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)