Lietuvos radijo laida „Ryto garsai“ penktadienį nuo 9 iki 10 val. bus skirta Havelo, kaip vieno iš svarbiausių visos epochos lyderių, atminimui. Laidoje kalbės politologai, istorikai, asmeniškai V. Havelą pažinoję žmonės.

Lietuvos televizijos antrasis kanalas V. Havelo atminimui kviečia žiūrėti 1999 m. „Spaudos klubo“ vedėjo Audriaus Siaurusevičiaus Prahoje įrašytą interviu su juo (antradienį 15.35 val.), taip pat jo pagerbimo ceremoniją Vilniaus Universitete, vykusią 1996 m. vizito Vilniuje metu (trečiadienį 18.25 val.)

Vaclavas Havelas Čekoslovakijos prezidentu išrinktas 1989 m. pabaigoje, įvykus Aksominei revoliucijai, o šaliai pasidalijus iki 2003-ųjų jis buvo Čekijos vadovas. 75-erių Havelas mirė sekmadienį pralaimėjęs ilgą kovą su plaučių vėžiu.

Pasak istoriko Algimanto Kasparavičiaus, Vaclavas Havelas ankstyvojo Sąjūdžio metais lietuviams buvo ideologinė vėliava ir viltis, o po Nepriklausomybės atkūrimo – principingas ir nuoseklus Lietuvos valstybingumo gynėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją