Į paruoštą rūkyklos kamerą, riebiąja dalimi į apačią, dedama sūdyta ir prieskoniais pabarstyta kiaulienos mentė. Po valandos ji apverčiama riebiąja dalimi į viršų. Rūkymo kameroje dūmai turi būti maždaug 100°C temperatūros. Taip mėsa rūkoma 8 valandas, kas valandą ant anglies užmetant galvutę česnako. Vertikalioje vandens rūkykloje ilgiau rūkyti neįmanoma, nes baigia sudegti anglis. Malkomis kūrenamoje rūkykloje mėsa galėtų būti rūkoma iki 12 valandų.

Iškart po rūkymo, neatvėsusi mėsa dedama į metalinį dubenį ir patalpinama į orkaitę ar naujai pakurstytą tą pačią rūkyklą dar dviems valandoms. Orkaitėje turi būti 130-140°C temperatūra, o į dubenį pilamas silpnas actas, kad mėsa neišdžiūtų. Išimta iš orkaitės mėsa supjaustoma mažais gabalėliais ir sudedama į keptuvę. Drauge gaminamas užpilas iš 300ml obuolių sidro acto bei 1-2 arbatinių šaukštelių kajeno pipirų (maltų ar dribsnių pavidalu).

Pusę šio padažo bei 2-3 stiklinės sūdyto vandens įpilama į keptuvę su mėsa. Šis skystis garinamas ant vidutinio stiprumo liepsnos, palaipsniui pilant likusį sidro acto užpilą. Mėsa kaitinama tol, kol skystis išgaruoja ir pradeda skirtis tik iš mentele spaudžiamos kiaulienos. Garnyras gali būti įvairiais būdais paruoštos pupelės. BBQ žinovai jį papildo bulvėmis bei ryžiais. Tinkamas derinys, jei neskaičiuojate kalorijų.

BBQ žinovai rūkydami maistą retai naudoja mėsos drėkinimo padažą. Šiaurės Karolinoje gerai rūkyta kiaulės mentės mėsa plėšoma rankomis. Ji vadinama "Plėšomas paršas". Norintiems pabandyti pateikiame mėsos drėkinamojo bei paprasto BBQ padažo receptai. Valgant šviežiai rūkytos mėsos patiekalą, norisi jį užgerti. Geriausiai tam tiks šaldyta arbata, alus arba JAV, Kalifornijoje, pagamintas raudonas vynas iš Zinfandel veislės vynuogių

BBQ padažai

Drėkinamasis padažas - 1

Sudėtis:

Stiklinė vyno,
5 arb.š. Vorčesterio padažo,
Beveik pilna stiklinė žolėmis aromatizuoto aliejaus,
3 šaukšteliai sviesto,
Valgomasis šaukštas pjaustytos citrinos,
3 valg.š. maltų gvazdikėlių,
Po 2 arb.š. malto imbiero, garstyčių miltelių.

Gaminimas:

Sumaišyti komponentus keptuvėje ir kaitinti iki vientisos masės.

Drėkinamasis padažas - 2

Sudėtis:

1 svogūnas,
1 šaukštas aliejaus,
Stiklinė pomidorų pastos,
Litras konservuotų pomidorų su sultim,
Po 1 šaukštą rudo ir balto cukraus,
Pusė šaukšto druskos,
Pusė šaukšto pipirų,
Pusė šaukšto saldžiosios paprikos,
Pusė šaukšto čili,
Stiklinė apelsinų sulčių,
2 šaukštai Dižono garstyčių.

Gaminimas:

Sunkioje keptuvėje pakepinti svogūną, kol taps gelsvai rudas. Sudėti likusius komponentus, viską užvirinti ir dar 3-4 valandas garinti neuždengus ant labai mažos ugnies.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją