Teisėjas Artūras Šumskas paskelbė, kad palieka galioti R. Cicėnui paskelbtą Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo nutarimą, kuriuo jam skirta 4,5 tūkst. Lt bauda bei uždrausta vairuoti ketverius metus. Ši nuobauda skirta, nes aktorius vairavo neblaivus, nepateikė vairuotojo pažymėjimo, automobilio registracijos liudijimo, be to, jo automobiliui nebuvo atlikta techninė apžiūra.

Atmesdamas R. Cicėno skundą teismas pabrėžė, kad nebuvo nustatytos aplinkybės, dėl kurių pažeidėjui paskirta nuobauda turėtų būti laikoma neteisinga.

„Administracinėn atsakomybėn patrauktam R. Cicėnui skirtos nuobaudos nėra per griežtos, jos atitinka padaryto administracinio teisės pažeidimo pobūdį, pavojingumo laipsnį, pažeidėjo asmenybę, teisingumo ir protingumo kriterijus“, – teismas pabrėžė, kad nuobaudos nepaskyrimas ar jos sušvelninimas akivaizdžiai neatitiktų administracinei nuobaudai keliamų tikslų.

R. Cicėnas teismo prašė sušvelninti jam paskirtą administracinę nuobaudą – neskirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimo.

Aktorius aiškino, kad dėl pažeidimų prisipažino ir labai gailisi, eismo įvykio metu padaryta nedidelė žala, kurią atlygins draudimo kompanija. Jis taip pat pabrėžė, kad eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, jis dirba, darbovietėse charakterizuojamas vien teigiamai.

Televizijos ir teatro žvaigždė teismui taip pat aiškino, kad jis yra rūpestingas tėvas – vaikus automobiliu veža į darželį ir iš jo, o dėl užimtumo darbe savaitgaliais veš pas senelius į Panevėžį.

„Be to, savo automobiliu man dažnai tenka vykti į gastroles, festivalius ir renginius visoje Lietuvoje, dėl ko teisės vairuoti transporto priemones atėmimas taps kliūtimi realizuotis ir apribos galimybę užsidirbti“, – aiškino R. Cicėnas.

Tačiau, kaip pabrėžė teisėjas A. Šumskas, nėra pagrindo tenkinti aktoriaus prašymą – teismų praktikoje yra laikomasi pozicijos, jog administracinė nuobauda gali būti švelninama tik ypatingais, išimtiniais atvejais, kai nustatomas kompleksas faktinių duomenų, bylojančių asmens, kurio atžvilgiu taikomos administracinio poveikio priemonės, naudai.

R. Cicėnas avariją padarė būdamas neblaivus (2,06 prom. girtumas), kai naktį iš rugsėjo 14-osios į 15-ąją, apie 00.30 val., Vilniuje, Kalvarijų ir Žvalgų gatvių sankryžoje, automobiliu „Audi TT“ užlėkė ant saugumo salelės ir nugriovė šviesoforą. Aktorius liko sveikas, bet automobilis sudaužytas labai smarkiai.

Tai ne vienintelis eismo įvykis, į kurį tą vakarą buvo pakliuvęs R. Cicėnas – Saulėtekyje į jo „Audi TT“ galą atsitrenkė kitas automobilis. Tąsyk apsieita be policijos – vairuotojai užpildė deklaracijas.

Aktorius DELFI yra prisipažinęs, kad avariją sukėlė po krepšinio varžybų, kurias stebėjo Kauno „Žalgirio arenoje“.

„Buvau išgėręs. Maniau, pats parvažiuosiu greičiau. Pasirodo, visai ne greičiau... Negalima šitaip daryt... Pats iškviečiau policiją. Gal kam nors pavyzdžiu tapsiu“, – po laimingai pasibaigusios tragiškos avarijos sakė R. Cicėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją