Nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra praėjusią savaitę buvo susitikęs su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovais ir išsakė jiems savo pageidavimus dėl pasirengimo itin svarbiam turnyrui.

„Treneris norėtų, kad rinktinė dvi arba pustrečios savaitės sportuotų Lietuvoje ir 10-12 dienų – kur nors arčiau Venesuelos. – Sprendimo kol kas nepriėmėme, tačiau prieš olimpinį atrankos turnyrą treniruočių stovyklą galime surengti Hjustone, kur dirba mūsų bičiulis Artūras Karnišovas“, - „basketnews.lt“ pasakojo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas

Beje, LKF vadovai artimiausiu metu ketina kreiptis į Lietuvos krepšinio lygą, kad ši nacionalinį čempionatą pabaigtų anksčiau nei planuota, nes nuo LKL pirmenybių finišo datos priklausys ir pirmųjų rinktinės treniruočių stovyklų pradžia.

DELFI primena, kad turnyras vyks liepos 2-8 dienomis. Varžybose dalyvaus 12 rinktinių, kurios neiškovojo tiesioginio kelialapio į Londono olimpiadą. Į olimpines žaidynes pateks trys geriausios ekipos.

Kelialapius į olimpiadą jau turi Didžioji Britanija, JAV, Tunisas, Argentina, Brazilija, Australija, Ispanija, Prancūzija, Kinija.

Atrankos turnyre kovos Lietuva, Rusija, Makedonija, Graikija, Naujoji Zelandija, Angola, Nigerija, Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Venesuela, Jordanija ir Pietų Korėja.

Analogiškas moterų olimpinis atrankos turnyras vyks Turkijoje.

Iki Londono olimpinių žaidynių liko 221 diena.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją