Edmundas Vaitekūnas dirbo LATGA-A direktoriumi nuo pat organizacijos įkūrimo pradžios 1991 metais. Per dvidešimt LATGA-A gyvavimo metų Edmundas Vaitekūnas atsakingai kūrė bei organizavo LATGA-A veiklą Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.

1991 metai buvo ne tik LATGA-A veiklos pradžia, bet taip pat ir metas, kai kūrėsi ir formavosi visa Lietuvos autorių teisių ir gretutinių teisių sistema. Edmundas Vaitekūnas, kaip LATGA-A vadovas, aktyviai prisidėjo prie šios sistemos kūrimo ir tobulinimo.

„Džiaugiuosi, kad po atsakingo dvidešimties metų darbo galiu ramiai išeiti į pensiją. Visuomet stengiausi, kad asociacija deramai atstovautų tiek Lietuvos, tiek užsienio autorių interesams. Tikiuosi, kad naujasis LATGA-A vadovas taip pat atsakingai tęs pradėtus darbus“, – teigia Edmundas Vaitekūnas.

E. Vaitekūnas, pasitraukęs iš LATGA-A vadovo posto, ketina muzikuoti. Jis yra baigęs Klaipėdos muzikos fakultetą, turi dirigento kvalifikaciją.

Naujasis LATGA-A vadovas bus skiriamas gruodžio mėn. 20 d. LATGA-A Tarybos posėdžio metu.

LATGA-A yra Lietuvos autorių įkurta, nevalstybinė organizacija, kurios tikslas – kolektyviai administruoti autorių teises, rinkti ir paskirstyti autorinį atlyginimą už kūrinių panaudojimą, koordinuoti asociacijos narių veiklą, užtikrinti kuo platesnį Lietuvos ir užsienio autorių kūrinių panaudojimą, užkirsti kelią autorių teisių pažeidimams. LATGA-A atstovauja daugiau kaip 4 tūkst. Lietuvos ir apie 2 mln. – užsienio autorių interesams Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)