Prasiplėtus ČLKL krepšinio geografijai, dalyvauti 2004-2005 metų sezono varžybose savo komandas įregistravo Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Kretingos, Radviliškio miestų atstovai. Jų komandose bus ir nemažai kitiems Lietuvos regionams priklausančių krepšininkų.

Pirmasis ČLKL sezonas parodė, kad šis sporto renginys, į vieną būrį sutraukiantis per šimtą įvairiems Lietuvos regionams priklausančių krepšininkų bei keliskart daugiau sporto mylėtojų, tapo ypač brangiu ir laukiamu įvykiu, suburiančiu įvairių kartų išeivijos atstovus.

Antrajame ČLKL čempionate rungtyniaus "Alytaus", "Radviliškio", "Kretingos", "Aukštaitijos", Panevėžio "Kalnapilio", Klaipėdos "Atlanto", Kauno "Stumbro" ir "Rambyno" bei "Šiaulių" komandos. Kauniečių "Rambyno" ir šiauliečių komandos debiutuos ČLKL.

Dar penkios komandos pareiškė norą susigrumti krepšinio aikštelėje pirmąkart rengiamame Čikagos lietuvių senjorų čempionate. Čia rungtyniaus "Kretingos", "Senolių", "Aukštaitijos", "Švyturio" ir "Lituanicos" komandos, kurias sudarys ne jaunesni kaip 35 metų krepšininkai.

Bemaž triskart padidėjus komandų starto mokesčiams (iki 1800 JAV dolerių), pakito ir varžybų rengimo nuostatai. Nors komandos sudarytos pagal Lietuvos regioninį principą, ir kiekvienoje privalo rungtyniauti lietuvių kilmės krepšininkai, siekdami pakelti varžybų prestižą organizatoriai leido registruoti ir po vieną ne lietuvių kilmės krepšininką iš JAV ar kitos užsienio šalies. Tad krepšinio aikštelėje kartu su lietuviais žais ir juodaodžių sportininkų.

Pirmame ture visos devynios komandos tarpusavyje susitiks po kartą, o po to rungtyniaus dėl 1-4 ir 5-9 vietų. Čempionai paaiškės po dvejų finalo rungtynių balandžio mėnesį. Nugalėtojai, be įspūdingos savaitraščio "Amerikos lietuvis" taurės, medalių bei asmeninių prizų, gaus ir 1000 JAV dolerių vertės čekį.

Pasak ČLKL vadovo Aurimo Matulevičiaus, pirmasis čempionatas parodė, kad lyga pateisino lūkesčius, kas naujame sezone verčia dar labiau pasitempti ir ištaisyti buvusias klaidas.

"ČLKL ateities planuose - stiprinti komandas ir kartu su Lietuvos komandomis pakviesti rungtyniauti užsienio valstybių atstovus ir tuo pačiu išplaukti į dar platesnius vandenis", - sakė A. Matulevičius.

Organizatoriai teigia, jog antrajame čempionate dalyvaujančių komandų lygis bus gerokai aukštesnis ir bus sunkiau nuspėti vienų ar kitų varžybų baigtį. Daugelyje komandų rungtyniaus profesionalūs krepšininkai, netolimoje praeityje žaidę LKL, LKAL čempionatuose ar užsienio klubuose.

Beje, "Rambyno" komanda tikėjosi, kad ją pastiprins ir JAV šiuo metu gyvenantis buvęs "auksinio" "Žalgirio" komandos aukštaūgis Mindaugas Lekerauskas. Tačiau pasikeitus sportininko planams, šio sumanymo teko atsisakyti.

Tuo tarpu "Aukštaitijos" senjorų komandai pavyko prisivilioti ir Lietuvos Respublikos ambasadorių JAV Vygaudą Ušacką, kuris sutiko talkinti aukštaičiams bent keliose čempionato rungtynėse.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją