Dėl stiprių vėjų nutrauktose varžybose N.Zelandijos komanda surinko 11,5 taško ir pustaškiu aplenkė „Luna Rossa“ komandą iš Italijos, kuri savaitę trukusiame turnyre nuolat pirmavo. Trečią ir ketvirtą vietas pasidalino šveicarų „Alinghi“ komanda bei „BMW Oracle Racing“ iš JAV.

Po dviejų etapų į pirmąją Amerikos taurės varžybų poziciją įsiveržė „Emirate“ komanda, o į antrą nukrito pirmojo etapo nugalėtoja – „BMW Oracle Racing“, trečia - „Alinghi“ komanda.

Taurėje pirmaujanti „Emirate“ komanda praėjusiais metais vos nelaimėjo buriuotojų tarpe prestižiškiausiomis laikomų ir gilias tradicijas turinčių „Louis Vuiton“ varžybų - finale įgula nusileido šveicarų komandai. Nesėkmė nesutrukdė patyrusiems buriuotojams iš N.Zelandijos vyriausybės gauti net 20 mln. JAV dolerių injekciją.

Amerikos taurės varžybose šiame sezone dalyvauja aštuonios komandos: po dvi iš Italijos ir Prancūzijos, vieną atstovą turi JAV, Šveicarija, N.Zelandija bei Pietų Afrikos Respublikos atstovai. Šią savaitę Valensijoje prasidėjo trečiasis ir paskutinysis šiemet Amerikos taurės varžybų etapas. Amerikos taurės nugalėtojas paaiškės 2007 metų buriavimo sezono pabaigoje.