Įdomu, jog dalininko teises savivaldybei perleistų klubo direktorius Martynas Purlys, kuris pats „Lietuvos ryto“ dalininku tapo visiškai neseniai.

Pageidauja kontrolės

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Rito Vaigino, tapusi dalininke savivaldybė norėtų dalyvauti ir klubo valdyme.

„Norime kontroliuoti situaciją: kad nebūtų taip, jog tiesiog duodame pinigus ir nežinome, kaip jie naudojami“, – DELFI aiškino R. Vaiginas. – Tapti dalininkais turime ir dėl to, kad niekas paskui negalėtų mūsų apkaltinti dėl paramos skyrimo. Esame paruošę klubų rėmimo programą, kuria remiantis, savivaldybės biudžete bus numatyta atskira eilutė sporto klubų finansavimui. Numatyta, kad prioritetas bus skiriamas tiems klubams, kurių dalininkais bus savivaldybė. Bet neatmetame galimybės mažesnėmis apimtimis padėti ir kitiems, pavyzdžiui, Vilniaus „Sakalų“ krepšinio komandai“.

„Sporto pasaulyje ne naujiena, kad savivaldybė yra miestui atstovaujančio klubo dalininkė. Tai padės mums užtikrinti stabilesnį finansavimą, o savivaldybė, kaip ir kiti dalininkai, turės teisę dalyvauti klubo valdyme“, – sakė „Lietuvos ryto“ klubo direktorius M. Purlys.

Klubo viražas

Pagal parengtą dovanojimo sutartį, VšĮ „Krepšinio rytas“ dalininko teises savivaldybei perleistų pats M. Purlys.

Įdomu, jog jis klubo dalininku tapo tik šį rudenį. Iki tol VšĮ „Krepšinio rytas“ dalininkais buvo du fiziniai asmenys: klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas ir viceprezidentas Sigitas Židonis, turėję po 50 proc. balsų. Tačiau prieš pasirašant sutartį su sostinės savivaldybe dalininkų ratas buvo išplėstas dvigubai, į jį įtraukiant du klubo darbuotojus: M. Purlį ir atstovą spaudai Remigijų Kazilionį.

Po šio žingsnio savivaldybė, tapusi VšĮ „Krepšinio rytas“ dalininke, visuotiniame dalininkų susirinkime turės 1 balsą iš 4.

R. Vaiginas prisipažino nežinojęs, kad klubo dalininkų skaičius išaugo neseniai, bet problemos tame neįžvelgė.

„Klubo metinis biudžetas – 12 mln. litų, mes įneštume ketvirtadalį, todėl logiška, kad turėtume ir tokią pačią dalį balsų“, – svarstė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Primename, kad praėjusį rugpjūtį „Lietuvos rytas“ sulaukė 345,5 tūkst. litų paramos iš sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo. Gautais pinigais buvo padengtas Vilniuje vykusio Eurolygos atrankos turnyro organizavimo mokestis.

Parems ir moterų komandą

Trečiadienį sostinės savivaldybės tarybai bus pateiktas ir sprendimo projektas, kuriuo miestui bus siūloma tapti Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-Iki“ moterų krepšinio komandos dalininku. Anot R. Vaigino, tik šiemet susibūrusioms Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) debiutantėms iš savivaldybės biudžeto ketinama atseikėti 0,5 mln. litų.

Primename, kad sostinės savivaldybė taip pat yra VMFD „Žalgirio“ futbolo ekipos dalininkė, o Lietuvos vicečempionų klubui 2012-ais žadama skirti 2 mln. litų.

Tiesa, minėtos paramos sumos kol kas numatytos tik miesto vadovų planuose.

„Klausimas dar lieka atviras, nes patys nežinome, koks bus kitų metų biudžetas“, – sakė R. Vaiginas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją