Treneris apgailestavo, kad negalėjo rungtyniauti trys pagrindiniai žaidėjai, kurių pasirodymas būtų neabejotinai sustiprinęs rinktinę.

"Komandos žaidimą vertinu gerai, o atskirus žaidėjus įvertinsiu ramiai peržiūrėjęs įrašą. Kad būtų labai geras vertinimas, pritrūko pergalės", - kalbėjo po rungtynių A.Liubinskas.

"Nuotaikos yra geros, nes iškeltas uždavinys pasiekti teigiamą rezultatą įvykdytas. Bet būtų buvę dar geriau, jei būtų galėję žaisti Poškus, Šemberas, Deividas Česnauskis. Tada galbūt dar labiau galėtume džiaugtis", - teigė treneris, pažymėjęs tvirtą ir patikimą gynėjų žaidimą.

A.Liubinskas užtikrino, kad prieš rungtynes nebuvo jokių kalbų apie pralaimėjimą, kad ir minimaliu rezultatu: "turėjom didžiulį norą laimėti, bet nepavyko".

Treneris akcentavo, jog jam labai daug naudos davė išvyka stebėti ispanų ir belgų rungtynių, nors varžovai ir keitė taktiką. "Grįžau praregėjęs, nes stadione mačiau visą vaizdą, o ne tai, kas būna ekrane", - teigė A.Liubinskas.

Paklaustas, kokios nuotaikos rūbinėje buvo po gero pirmojo kėlinio, treneris sakė, jog jis nurodė atidžiau saugoti Raulį ir akcentavo susikaupimą, nes antrojo kėlinio pradžioje buvo galima tikėtis "totalinio ispanų puolimo".

Komentuodamas nacionalinės rinktinės sugrįžimą žaisti atrankos rungtynių į Vilnių, A.Liubinskas buvo patenkintas ir šiuo faktu.

"Komandai žymiai maloniau žaisti Vilniuje, - sakė treneris. - Vilnius yra futbolo miestas, o Kaunas - krepšinio, tenesupyksta kauniečiai".

Apie teisėjų darbą A.Liubinskas teigė, kad neturįs dėl to jokių didesnių priekaištų. "Tikėjausi blogesnio teisėjavimo", - atvirai prisipažino treneris.

Ispanijos rinktinės treneris Luisas Aragonesas po rungtynių buvo santūrus, tačiau nepaliaujamai teigė, kad jo komanda žaidė geriau.

"Turėjome neblogų galimybių, tačiau laimėti sutrukdė lietuvių žaidimas, o ypač vartininkas", - teigė jis.

Ispanas pripažino, jog pirmosiomis minutėmis tikėjosi lietuvių šturmo, todėl komandai buvo iškeltas uždavinys kuo ilgiau palaikyti kamuolį.

"Žinojome, kad lietuviai puls iš pradžių. O antrajame kėlinyje jau mes buvome geresni", - sakė L.Aragonesas.

Paklaustas, ar nemanąs, kad ispanams pavyko pelnyti tašką, jis toliau laikėsi savo: "Ne, manau, kad mes praradome du taškus".

Į klausimą, ar turįs lietuviams kokių nors pretenzijų, treneris atsakė, jog tikrai ne ir linkįs Lietuvai kuo geriausios kloties.

Beje, turbūt pirmąkart "Žalgirio" stadiono istorijoje spaudos konferencija po rungtynių vyko tiesiog centrinėje tribūnoje, nes kitų patalpų sutalpinti gausų žurnalistų būrį nebuvo.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją