4 porcijos, 100 gramų – 190 kalorijų
Produktai:
3 kiaušiniai,
100 gramų juodojo šokolado (70 proc.),
130 gramų sviesto ir gabalėlis formelėms ištepti,
140 miltų ir saujelė pabarstyti formelėms,
160 gramų cukraus,
1 pakelis kepimo miltelių.
Apelsinų piurė:
1 apelsinas,
4 šaukštai cukraus.
Kaip gaminti:
1. Apelsinus su visa žievele užpilkite cukrumi ir pusantros valandos virkite ant nekaitrios viryklės. Kai atvės, perpjaukite, išimkite kauliukus ir trintuvu sutrinkite į vientisą masę.
2. 8 – 10 centimetrų skersmens formeles patepkite sviestu, pabarstykite miltais.
3. Šokoladą su sviestu ištirpinkite dubenyje įstatytame į indą su karštu vandeniu.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180-ies laipsnių.
5. Baltymus atskirkite nuo trynių, Išplakite trynius su 50 gramų cukraus, kol pabals. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki kietos putos.
6. Į išplaktus trynius sudėkite apelsinų piurė, išmaišykite. Supilkite šokoladą su sviestu, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Šią masę sumaišykite su išplaktais baltymais.
Išpilstykite masę į formeles. Užpildykite tris ketvirtadalius formelių. Kepkite pusę valandos.
Skanaus!