4 porcijos, 100 gramų – 190 kalorijų

Produktai:

3 kiaušiniai,
100 gramų juodojo šokolado (70 proc.),
130 gramų sviesto ir gabalėlis formelėms ištepti,
140 miltų ir saujelė pabarstyti formelėms,
160 gramų cukraus,
1 pakelis kepimo miltelių.

Apelsinų piurė:

1 apelsinas,
4 šaukštai cukraus.

Kaip gaminti:

1. Apelsinus su visa žievele užpilkite cukrumi ir pusantros valandos virkite ant nekaitrios viryklės. Kai atvės, perpjaukite, išimkite kauliukus ir trintuvu sutrinkite į vientisą masę.

2. 8 – 10 centimetrų skersmens formeles patepkite sviestu, pabarstykite miltais.

3. Šokoladą su sviestu ištirpinkite dubenyje įstatytame į indą su karštu vandeniu.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180-ies laipsnių.

5. Baltymus atskirkite nuo trynių, Išplakite trynius su 50 gramų cukraus, kol pabals. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki kietos putos.

6. Į išplaktus trynius sudėkite apelsinų piurė, išmaišykite. Supilkite šokoladą su sviestu, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Šią masę sumaišykite su išplaktais baltymais.

Išpilstykite masę į formeles. Užpildykite tris ketvirtadalius formelių. Kepkite pusę valandos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją