Parodoje DREAMSCAPE susijungia keturios skirtingos Baltijos šalių juvelyrikos mokyklos. Tai intriguojanti paroda, atskleidžianti ne tik DREAMSCAPE tematikos esmę, bet ir Baltijos šalių juvelyrikos meno savitumą. Čia bus galima susipažinti su skirtingų menininkų vizijomis. Taigi tai, kokias vizijas matė menininkas, kurdamas vieną ar kitą objektą, dažnai pasirodys neįtikėtinai.

Ši paroda yra lyg individualių paslapčių atskleidimas, asmeninių nuojautų ir sapnų sfera. Tuo ji ir skiriasi nuo kitų ekspozicijų, nes priartina kūrinius prie nežemiškos erdvės. 

Parodoje DREAMSCAPE 34 menininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos pristatys įvairialypius ir su nežabota fantazija sukurtus darbus. Lietuvą atstovaus žymiausi autoriai: Beata Zdramytė, Karina Kazlauskaitė, Akvilė Glinskytė, Jurgita Erminaitė - Šimkuvienė, Eglė Čėjauskaitė - Gintalė, Šarūnė Vaitkutė, Dainius Narkus, Julius Vaitkus, Aurelija Šimkutė, Sandra Malaškevičiūtė, Saulius Vaitiekūnas, R. Mėnulio Katinas, Tadas Deksnys, Andrius Gudišauskas, Rima Zaveckaitė, Rasa Špokauskaitė, Boris Kurkov bei Domas Ignatavičius. Bus pristatyti plačiai žinomų juvelyrų iš Estijos darbai: Annika Kedelauk, Birgit Skolimowski, Kristiina Kibe, Pilleriin Jurisoo, Julia Maria Kunnap, Nils Hint, Ettel Poobus, Katrin Beljaev, Tanel Veenre, Ketli Tiitsar bei Kristi Paap.

Ypač gausiai dalyvavę estai pateikė savo unikalios kultūros išraišką, tuo tarpu lietuviai labiau linko į individualistinį pristatymą. Parodoje Latvijos juvelyriką atstovaus Ilze Kibure ir Dace Vitola kūriniai, taip pat dalyvauja garsūs autoriai iš Lenkijos – tai Arek Wolski ir Karolina Bik.

Pastaroji menininkė savo darbą „Tree“ apibūdino taip: „Radau šią sudžiūvusio medžio šakelę sunkiu man gyvenimo momentu. Mane lietė baisi tragedija. Kurdama šią sagę, norėjau nepatrauklią medžio šakelę transformuoti į kažką gražaus. Tikėjau, kad tokiu būdu į mano gyvenimą ateis laimė. Šis kūrinys perduoda žinią kiekvienam jį nešiojančiam ... jis apdovanotas viltimi.“

DREAMSCAPE – tai paroda, vienijanti kūrinius, kuriuose menininkai įprasmina savus išgyvenimus, viltis ir svajones, o galbūt taip kuria ir atskirą kampelį, į kurį užsukti gali kiekvienas žiūrovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją