Kaip sekmadienį žurnalistams pareiškė Rusijos vidaus reikalų ministro pavaduotojas generolas pulkininkas Ivanas Golubevas, prieš atidarant rinkimų apylinkes buvo užregistruoti "keli mėginimai nusiaubti rinkimų apylinkes ir neleisti ateiti į jas rinkėjams".

I. Golubevas pranešė, jog praėjusią naktį respublikos teritorijoje buvo apšaudyta 15 rinkimų apylinkių. Nožai Jurto rajone teko paimti dokumentus iš sudegusios rinkimų apylinkės ir pervežti į iš anksto parengtą atsarginę apylinkę.

Atidarius rinkimų apylinkes, čečėnų kovotojai taip pat "mėgino trukdyti balsuoti", teigė I. Golubevas. Jis patikslino, jog buvo mėginta susprogdinti rinkimų apylinkes Urus Martano ir Nožai Jurto rajonuose. Pavyzdžiui, Urus Martane per sprogimą "prie pat rinkimų apylinkės" žuvo žmogus. Pasak I. Golubevo, vėliau buvo nustatyta, jog žuvusysis, narkomanas, galėjo būti susijęs su čečėnų kovotojais. Negalutiniais duomenimis, jis pats atnešė sprogmenį, paslėpęs jį ant kūno.

Vidaus reikalų ministerijos kariuomenės jungtinės grupuotės vado pirmasis pavaduotojas milicijos generolas leitenantas Nikolajus Getmanas irgi neatmetė galimybės, kad respublikos teritorijoje balsavimo dieną galimi teroro aktai. Pirmiausia, mano N. Getmanas, tokios akcijos galimos dideliuose miestuose - Grozne, Gudermese, Urus Martane.

"Mes darome visa, kad į rinkimų apylinkes nepatektų žmonės, kurie gali atnešti sprogstamųjų medžiagų ant savo kūno", pareiškė N. Getmanas. Pasak jo, milicija turi keliasdešimt tarnybinių šunų, specialiai apmokytų ieškoti sprogmenų. Be to, priminė jis, keliuose sugriežtinta automobilių kontrolė, imamasi kitų priemonių "galimiems teroristams išaiškinti tarp einančių balsuoti žmonių".

Teisėsaugos organai "tiki, kad milicija kartu su Čečėnijos žmonėmis garantuos saugumą rinkimų dieną ir jie įvyks", reziumavo I. Golubevas.