Pagal Italijos lygos taisykles tik antrąjį sezoną rungtyniaujantis užsienietis iš Europos Sąjungos nelaikomas legionieriumi. Nors V.Dabkui tai antrasis sezonas "Pallacanestro" ekipoje, tačiau praėjusiais metais jis nebuvo registruotas Italijos čempionatui ir šį sezoną gali būti laikomas tik legionieriumi.

Varezės komandoje kol kas yra dar viena laisva vieta legionieriui, tačiau klubo vadovai delsia užimti šią vietą motyvuodami tuo, jog gali prireikti keisti lūkesčių nepateisintus užsieniečius. Jeigu dėl jų nebus nusiskundimų, laisva vieta atitektų V.Dabkui.

Beje, Varezės komanda prieš sezoną ketino paskolinti lietuvį kitai ekipai, tačiau V.Dabkaus sėkmingas pasirodymas ikisezononėse rungtynėse įtikino "Pallacanestro" vadovus, jog 202 cm ūgio krepšininkas gali kovoti su varžovais pajėgiame lygyje.

Pirmąsias rungtynes ULEB taurėje V.Dabkus ir jo komandos draugai žais lapkričio 9 dieną svečiuose prieš Novi Sado "Nis Vojvodina" (Serbija ir Juodkalnija) krepšininkus.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją