Pirmą pirmenybių dieną, gruodžio 25-ą, „Lakers“ ekipa priims Čikagos „Bulls“ komandą, gruodžio 26-ą skris į Sakramentą žaisti su vietos „Kings“ klubu, o gruodžio 27-ą grįš į namus ir kausis su Jutos „Jazz“ atstovais.

Tris dienas iš eilės per sezoną teks žaisti kiekvienai komandai bent po kartą. Maža to, ilgų rungtynių serijų bus ir daugiau - tarkime, Atlantos „Hawks“ žaidėjams vienu metu teks 9 dvikovos per 12 dienų.

Dar įtemptesnis grafikas nusimato Toronto „Raptors“ ekipai su Linu Kleiza: Kanados atstovai per šešias dienas (nuo sausio 9 iki 14 dienos) turės sužaisti penkis mačus, o iš viso per sausio mėnesį - net 19 rungtynių. Tai - naujas visų laikų lygos rekordas.

Beje, „Raptors“ sezoną atidarys gruodžio 26 dieną, kai išvykoje su surems ginklus su Klivlando „Cavaliers“.

Ekipos šį sezoną nebeturės tokios prabangos kaip 3-4 dienas poilsio, todėl vyresniems žaidėjams ir komandoms sėkmingai atlaikyti visą krūvį bus sunkiau nei jaunesniems.

Iš viso 30 ekipų reguliariajame sezone sužais po 66-erias rungtynes (vietoj 82).

Skirtingų konferencijų ekipos tarpusavyje susitiks nebe po du kartus, kaip būdavo įprasta viso sezono atveju, o tik po vieną kartą. Tiesa, su trim varžovais iš kitos konferencijos visgi klubai susitiks po du kartus. Iš viso su savo konferencijos klubais bus žaidžiama po 48 mačus, o su priešingos konferencijos - tik 18.

Visgi NBA pasistengė, kad didžiausią ažiotažą keliančias akistatas Bostono „Celtics“-Los Andželo „Lakers“ ir Majamio „Heat“-Dalaso „Mavericks“ žiūrovai reguliariajame sezone galėtų išvysti po du kartus.

Pirmą pirmenybių dieną savo jėgas išmėgins: Niujorko „Knicks“ - Bostono „Celtics“, Dalaso „Mavericks“ - Majamio „Heat“, Los Andželo „Lakers“ - Čikagos „Bulls“, Oklahomos „Thunder“ - Orlando „Magic“ ir „Golden State Warriors“ - Los Andželo „Clippers“.

Sezonas finišuos balandžio 26 dieną. Atkrintamosios varžybos prasidės balandžio 28 dieną, o galimai baigsis birželio 26 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją