Geresnių gyvenimo ir sportavimo sąlygų paviliota 23-ejų D.Rimšaitė šiemet vasario mėnesį ištekėjo už neįvardyto vyro, kovą atsisakė Lietuvos pilietybės ir vasarą jau džiaugėsi Rusijos pasu.

Tarptautinėse varžybose D. Rimšaitė šiemet jau pasirodė kaip Rusijos atstovė, bet norint greičiau pakeisti olimpinę pilietybę reikia raštiško LTOK sutikimo.

„Reikėjo pradžioje aiškintis su Lietuva, o ne ištekinti, suteikti pilietybę ir tik po to pradėti bendrauti su mumis“, – piktinosi A. Poviliūnas, kuris pridūrė, kad pats generalinės asamblėjos sesijoje nebalsuos.

„Pasakiau, jog nenoriu būti apkaltintas, kad paskatinau LTOK delegatus balsuoti vienaip ar kitaip, todėl aš nebalsuosiu“, - tikino jis.

Balsavimo teisę iš viso turės apie 100 LTOK narių.

Tiesa, net ir teigiamas jų sprendimas automatiškai dar nesuteiktų D. Rimšaitei teisės dalyvauti Londono olimpiadoje, nes sportininkė paprasčiausiai dar nėra iškovojusi kelialapio į ją.

Traumų ir ligų kamuota penkiakovininkė kol kas pasaulio reitinge yra tik 26-a, o į Londoną pateks tik pirmos septynios atletės (be tų, kurios jau turi kelialapius, tarp jų jau yra ir puikų sezoną turėjusi lietuvė Laura Asadauskaitė - DELFI).

Donata Rimšaitė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją