Praėjusią vasarą „VIČI-Aisčių“ klubą papildžiusi 29-erių S. Linkevičienė tėvynėje neužgaišo. Iš Eurolygos autsaiderių universalioji gynėja keliasi į Jekaterinburgo UGMK komandą, suburtą bet kokia kaina laimėti Eurolygos nugalėtojų titulą.

Rusijos čempionės yra tiesioginės „VIČI-Aisčių“ konkurentės Eurolygoje, tačiau priešpaskutinę vietą 8 komandų grupėje užimantis Kauno klubas (1 pergalė/7 pralaimėjimai) didelių ambicijų pajėgiausių Senojo žemyno ekipų turnyre nebeturi.

„Nereikia galvoti, kad žaidėja išvažiavo, ir mes nuleisime rankas, nustosime kovoti. Bet situaciją reikia vertinti realiai ir galvoti apie ateitį, – DELFI aiškino „VIČI-Aisčių“ sporto direktorius Arvydas Tamašauskas. – Jeigu ilgai laikytume pagrindines žaidėjas, jaunimui, pavyzdžiui, Mantei Kvedaravičiūtei, Eurolygoje liktų mažai žaidimo minučių. O Lietuvos čempionato lygis vis dėlto ne tas, kad krepšininkės galėtų tobulėti“.

Sprendimą išsiskirti su S. Linkevičiene „VIČI-Aisčių“ vadovybei padiktavo ir finansinis veiksnys. Už Lietuvos rinktinės senbuvės kontraktą UGMK atseikėjo kompensaciją, be to, laikinosios sostinės klubas sutaupys ekipos lyderei mokėtą atlyginimą.

„Turime skaičiuoti savo išlaidas, nes ekonominė situacija šiandien nedėkinga sporto rėmimui. Be to, ir dėl kitų metų miesto paramos mūsų komandai dar nėra aiškumo“, – kalbėjo A. Tamašauskas.

Pasak jo, daugiau permainų „VIČI-Aisčių“ gretose artimiausiu metu neturėtų būti.

„Žaidėjų ir taip per daug neturime, o papildyti komandos nėra kuo. Lietuvoje nematome nei vienos žaidėjos, kuri būtų laisva ir galėtų sustiprinti mūsų ekipą“, – teigė „VIČI-Aisčių“ vadovas.

Matyti S. Linkevičienę Jekaterinburge ypač pageidavo praėjusią gegužę UGMK strategu tapęs Algirdas Paulauskas, kuris juodadarbę krepšininkę yra pavadinęs vienintele lietuve, atitinkančia Rusijos superklubo lygį. A. Paulauskas gynėją treniruoja ir nacionalinėje rinktinėje, o anksčiau treneris ir žaidėja kartu dirbo Kursko „Dinamo“ bei Vilniaus TEO klubuose.

Atstovaudama „VIČI-Aistėms“, S. Linkevičienė Eurolygoje šiemet per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 10,7 taško, atkovojo 6,2 kamuolio, atlikdavo 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo 3,3 kamuolio. Prie Jekaterinburgo komandos lietuvė prisijungs antradienį Prancūzijoje, kur Rusijos klubas Eurolygos mače susitiks su Buržo „Bourges Basket“ ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją