Pirmoje tarpusavio dvikovoje Atėnuose pranašesni buvo šeimininkai – 92:75.

Kol kas Kauno klubo sąskaitoje 2 pergalės ir 5 nesėkmės. Graikijos sostinės ekipos pergalių ir pralaimėjimų santykis atvirkštinis – 5 pergalės ir tik 2 pralaimėjimai. Šis rezultatas Eurolygos čempionams jau garantavo vietą TOP-16 varžybose.

Prieš dvikovą A. Trifunovičius daug nekalba apie visiems puikiai pažįstamą bei grėsmingą varžovą, tačiau užtikrina, kad jo auklėtiniai padarys viską, kad į savo sąskaitą įsirašytų dar vieną svarbią pergalę.

„Visuomet einame į aikštę siekdami pergalės. Ne išimtis ir šios rungtynės – prieš susitikimą negali būti kitokių minčių. Trečiadienį savo aikštėje priimsime dabartinius Eurolygos čempionus. Kalbėti apie „Panathinaikos“ istoriją, sudėtį ar trenerius manau net neverta, nes visi puikiai juos pažįsta.

Laukia sunkios rungtynės ir tikiuosi, mus palaikys pilna arena aistruolių. Trumpai tariant, turime būti puikiai individualiai pasiruošę ir aukotis dėl komandos. Tai paprastas dalykas, kurį turime įgyvendinti trečiadienį. Mes visi žinome, ką mums reiškia šios rungtynės ir tikiuosi, kad būsime drąsūs ir sieksime savo tikslo“, - teigė A. Trifunovičius.

Treneris iš Serbijos taip pat tikino, kad „Žalgiris“ privalo gerinti gynybą bei mažinti klaidų skaičių.

„Iš tiesų aš nesu patenkintas mūsų gynyba, tačiau gynyba nėra vienintelis dalykas, į kurį mes turime sutelkti dėmesį. Manau, kad 30-40 proc. lengvų taškų varžovai pelno po mūsų klaidų. Turime susikoncentruoti ir išnaudoti greito puolimo galimybes bei patys pelnyti taškus. Tai yra mūsų bėda ir ji jau neišsprendžiama daug ilgesnį laiką, nei aš tikėjausi. Tačiau mes sužaidžiame tiek daug rungtynių, o turime tiek mažai treniruočių, kad be įtampos galėtume ištaisyti klaidas“, - teigė A. Trifunovičius.

Žalgirietis Mindaugas Kuzminskas taip pat įsitikinęs, kad „Žalgiris“ namuose yra pajėgus įveikti „Panathinaikos“.

„Panathinaikos“ komanda yra įveikiama. Manau, tą įrodėme ir Atėnuose, kur du kėlinius žaidėme kaip lygūs su lygiais. Tiesiog neišvengėme duobių ir to pasekoje pralaimėjome. Tikimės vėl pilnos salės sirgalių palaikymo ir tikimės laimėti. Dar neaišku, kokia sudėtimi jie atvažiuos. Berods, yra traumuoti du jų sunkieji puolėjai, tai aš manau per šią silpnąją grandį reikia bandyti palaužti varžovus.

Nemanau, kad išvykus Ty Lawsonui keisis mūsų žaidimo braižas – tiek prie Ty, tiek dabar mūsų žaidimas greitas. Visi esame greiti – pradedant pirma pozicija ir baigiant penkta. Tą greitį bandysime ir išnaudoti. Pasikeitimų didelių nebus. Kalbant apie gynybą sunku pasakyti, kas yra. Rungtynėse prieš „Chimki“ klubą per pirmą kėlinį praleidome daugiau taškų, nei per visą antrą pusę. Tai galbūt yra koncentracijos stoka. Išėjome visiškai atsipalaidavę. Manau, rungtynės su „Chimki“ ekipa būtų visiškai kitaip susiklostę, jei ne pirmas kėlinys“, - teigė M. Kuzminskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją