„Ford“ yra vienas iš nedaugelio gamintojų, Europos vidutinio dydžio segmente vis dar siūlantis modelį su universalo, 5 durų arba 4 durų kėbulu.

„Naujos kartos „Mondeo“ Europoje išlaikys esamą trijų kėbulo variantų pasiūlą“, – patikino M.Smithas, kuris taip pat pabrėžė, kad neketinama keisti „Mondeo“ pavadinimo.

„Ford“ duomenimis, didžiausiose 19 Europos rinkų, taip pat ir Rusijoje bei Turkijoje, 48 proc. „Mondeo“ pardavimų sudaro universalo versiją (per 10 šių metų mėnesių iš viso parduota 70,4 tūkst. vnt.). Antroje vietoje pagal populiarumą – 5 durų versija (34 proc.), trečioje – 4 durų versija (18 proc.).

Pabrėžiama, kad „Toyota“ 2008 m. atsisakė 5 durų „Avensis“ versijos ir dabar siūlo tik sedaną ir universalą. „Citroen C5“, „Peugeot 508“ ir „Volkswagen Passat“ pirkėjai taip pat gali rinktis tik sedaną arba universalą, bet ne 5 durų modelį. Visus tris variantus Europoje dar siūlo „Opel“, šiame segmente turintis „Insignia“.

Analizuojant „Ford Mondeo“ pardavimus, galima pastebėti, kad skirtingose Europos rinkose mėgstami kitokie kėbulo tipai. Pavyzdžiui, šiaurinėje Europos dalyje dominuoja universalai, šio tipo „Mondeo“ pardavimai Danijoje sudaro 94 proc., Norvegijoje – 92 proc., Vokietijoje – 89 proc.

Piečiau esančiose rinkose pirmauja 5 durų versija (Ispanijoje – 84 proc., Prancūzijoje – 72 proc.). O besivystančiose rinkose populiariausi įprasti 4 durų „Mondeo“ sedanai: Rusijoje – 97 proc., Turkijoje – 94 proc., Rumunijoje – 49 proc.

M.Smitho teigimu, sausio mėnesį Detroito automobilių parodoje bus pademonstruota nauja koncepcija, kurios pagrindu bus gaminamas vidutinio dydžio sedano „Fusion“ įpėdinis. Jis taip pat atskleidė, kad europietiška būsimo modelio versija bus identiška.

Naujasis „Ford“ modelis perims daugumą dizaino akcentų iš rugsėjį Frankfurte pristatytos „Evos“ koncepcijos.

Planuojama, kad ketvirtos kartos „Mondeo“ Europoje debiutuos 2013 m. pradžioje. Pirmos kartos modelis buvo pristatytas 1993 m., antros – 2000 m., trečios – 2007 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją