Bankroto administratoriaus bendrovės „Vermosa“ įgaliotas asmuo Algimantas Zajankauskas DELFI sakė, kad 10 mln. Lt nuostolių pridaryta „Star1 Airlines“ pasirašius sutartį su jau bankrutavusia „Star Holidays“, kuri ir yra didžiausias skrydžių bendrovės skolininkas.

„Paslaugų sutartis su šia įmone buvo pasirašyta buvusio „Star1 Airlines“ bendrovės direktoriaus M. Laivio. Kadangi už įmonės sudarytų sandorių vykdymą yra atsakingas vadovas, tai M. Laiviui teikiamas ieškinys dėl galimai padarytos žalos būtent dėl minėtos sutarties su
„Star Holidays“ bendrove vykdymo“, – sprendimą kreiptis į teismą paaiškina jis.

Pasak A. Zajankausko, bankroto administratorius, išanalizavęs perimtus įmonės dokumentus, nustatė, kad 2009 m. „Star1 Airlines“ ir „Star Holidays“ pasirašė užsakomųjų skrydžių sutartis, pagal kurias „Star1 Airlines“ įsipareigojo vykdyti „Star Holidays" užsakomuosius skrydžius, o ši įsipareigojo už juos atsiskaityti sutartyse nustatyta tvarka.

„Sutartyse nustatytos atsiskaitymo tvarkos „Star Holidays“ visiškai nesilaikė, nors šis įpareigojimas šalių buvo įvardytas kaip esminis, todėl šios įmonės įsiskolinimas už „Star1 Airlines“ jai suteiktas paslaugas nuolat didėjo ir pasiekę 10 mln. Lt ribą. „Star Holidays“ bankrutavus, „Star1 Airlines“ neteko galimybių atsiskaityti su savo kreditoriais, nes „Star Holidays“ taip pat realiai neturi jokio turto“, – aiškino jis.

Martynas Laivys
Bankroto administratoriaus įgalioto asmens duomenimis, teismas sutiko pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti dalį M. Laivio turto. Kol kas nežinoma, kada bus priimtas galutinis sprendimas.

Pats M. Laivys DELFI šios situacijos komentuoti nenorėjo. „Nėra, ką komentuoti“, – telefonu sakė jis.

DELFI primena, kad 2010 m. spalio mėnesį akcininkai paprašė bendrovėms „Star1 Airlines“ ir „Star Holiadays“ iškelti bankroto bylas. Toks sprendimas priimtas netekus vienintelės veiklos priemonės – „Star1 Airlines“ lėktuvo, kuris už skolas buvo sulaikytas Dublino oro uoste.

„Star1 Airlines“ tuo metu skelbė pardavusi beveik 16 tūkst. bilietų, už kuriuos buvo surinkusi 3,5 mln. Lt. Iš viso įmonės skolos sudaro apie 15 mln. Lt.

Abi bendrovės iki bankroto gyvavo mažiau nei metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)