Tešlai:

1/3 stiklinės miltų,
1/2 stiklinės cukraus,
80 gramų sviesto (šaltą sukapoti),
šaukštelis vanilinio cukraus,
1,3 stiklinės tarkuoto neriebaus varškės sūrio,
2-3 kiaušinių baltymai,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.

Vaisių masei:

800 gramų didelių nepernokusių slyvų,
3 šaukštai cukraus,
1/2 stiklinės mėlynių arba juodųjų serbentų (tiks ir šaldytos uogos).

Sumaišę miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir sviestą išsukite iki vientisos masės (galima mikseriu). Po to sudėkite sūrį, vanilinį cukrų, pusę lengvai išplaktų baltymų ir įpilkite 2 šaukštus vandens.

Maišykite, kol tešla susiformuos į rutulį, tada pridengtą drobule laikykite šaldytuve valandą.

Įkaitinkite orkaitę. Tešlą geriausia kočioti tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų, apibarstytų miltais. Tešlos lakštą perkėlę į skardą pirštais suformuokite aukštesnį kraštelį ir kepkite 10 minučių.

Ištraukę patepkite likusiais kiaušinio baltymais ir ant šilto blyno gražiai išdėliokite slyvų skilteles, apibarstykite cukrumi. Kepkite apie pusvalandį, tada papuoškite mėlynėmis arba serbentais ir dar 10 minučių įkiškite į orkaitę. Kai pyragas atvės, dėkite į apvalią lėkštę. Skanaus!