Konferencijos, kurią rengia VKIC konsultantai ir jų partneriai Švedijoje bei Lietuvoje, dalyviai taip pat svarstys platesnio vyrų sąjūdžio už lyčių lygybę ir lygiavertiškumą steigimo galimybes Lietuvoje.

Darbo grupėse metu konferencijos dalyviai turės nustatyti aštriausias lyčių lygybės ir lygiavertiškumo problemas valstybės institucijose ir nevyriausybinėse organizacijose, privačiose įmonėse bei šeimos ir partnerystės asmenų santykiuose, taip pat nustatyti būdus, kaip spręsti, mažinti ir išvengti lytimi grįsto smurto.

Pasak pranešimo, konferencija siekiama paskatinti profesionalius pedagogus, socialinius, teisėsaugos darbuotojus, psichologus ir ministerijų atstovus įsitraukti į viešus šių temų svarstymus ir prisidėti strategijos kūrimo, kuri padėtų sukurti smurto dėl lyties prevencijos priemones mokymo įstaigoms.

Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, per aštuonis šių metų mėnesius į Vilniaus miesto policiją dėl smurto šeimoje kreipėsi 5287 moterys (2002 metais tik 1900).

"Tokia statistika rodo ne tiek padažnėjusius smurto atvejus, kiek kitą, teigiamą pokytį - padidėjusį moterų ryžtą kalbėti apie smurto atvejus ir nenorą tyliai kęsti visuomenės daugumos vis dar toleruojamą buitinį smurtą", - pranešime spaudai cituojamas projekto "Vyrų krizių ir informacijos centro gebėjimų stiprinimas" koordinatorius Algis Davidavičius.

"Mūsų veiklos tikslas - padėti vyrams spręsti problemas be smurto ir prievartos bei paskatinti visuomenę atvirai kalbėti apie smurtą šeimoje, jo prevenciją bei galimus sprendimus", - teigia koordinatorius.

Konferencijoje priimtą rezoliuciją ketinama pateikti Vyriausybei, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo, Teisingumo, Vidaus reikalų bei Sveikatos ministerijoms.

Renginys organizuojamas įgyvendinant Jungtinių Tautų vystymo programos (JTVP) ir Švedijos tarptautinės plėtros agentūros (SIDA) remiamą projektą VKIC gebėjimų stiprinimas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją