Remiantis KKSD surinktais duomenimis apie 2010 metus, iš šalies savivaldybių biudžetų kūno kultūrai ir sportui buvo atseikėta 240 mln. Lt, verslininkai prisidėjo 130 mln. Lt, o pats KKSD skyrė per 100 mln. Lt.
Dar 7 mln. sukrapštė įvairios ministerijos, 8 mln. sudarė sportui tekusios lėšos, gautos iš loterijų organizavimo, apie 15 mln. pridėjo gyventojai, parėmę sportą 2 proc. pajamų mokesčio.

Pažymima, kad į bendrą statistiką neįtrauktos ES struktūrinių fondų lėšos, privačios ar savivaldybių investicijos į infrastruktūrą.

Tokius skaičius KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis pristatė per trečiadienį Seime vykusią diskusiją „Sporto politika: dabartis ir perspektyvos“.

Tiesa, daliai Seimo narių šios statistikos patikimumas sukėlė abejonių.

„Jeigu sportui išties skiriama 500 milijonų, ar tikrai visi tie pinigai pasiekia sportą?“, – retoriškai klausė parlamentaras Žilvinas Šilgalis.

„Man atrodo, kad profesionaliam sportui pinigų gal ir pakaktų, bet problema ta, kad nesudėlioti prioritetai – finansuojame per daug sporto šakų. Sukarpius visiems po lopinėlį, galiausiai visi turi vaikščioti pusnuogiai“, – svarstė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją