Bičių motinėlių pienas panašus į perlamutrinio atspalvio želės konsistencijos masę, kuri stiprina, tonizuoja ir antiseptiškai veikia odą.

Propolį (bičių balzamą) sudaro augalinės dervos, eteriniai aliejai, mineralinės druskos. Propolis - daugelio kosmetinių priemonių sudėtinė dalis. Medumi valoma oda, iš jo gaminami losjonai, kremai, maitinamosios kaukės visų tipų odai. Tik derėtų žinoti, kad medaus ir jo produktų nerekomenduojama vartoti alergiškiems žmonėms, taip pat tiems, kurių išsiplėtusios veido kraujagyslės, pernelyg greitai auga plaukai.

Valant sausą veido odą reikia užtepti ploną sluoksnį skysto medaus ir pirštų pagalvėlėmis lengvai pamasažuoti, kol medus sutirštės. Paskui jį nuvalyti šiltu vandeniu sudrėkinta medžiagos skiaute ar servetėle.

Medaus vanduo

Šaukštas medaus ir dvi stiklinės vandens. Medaus vandeniu, kuris odą maitina ir minkština, plaunamas veidas.

Medaus losjonas

Jam paruošti reikės: arbatinio šaukštelio medaus, arbatinio šaukštelio glicerino, šaukšto degtinės, 0,2 arbatinio šaukštelio borakso ir pusės stiklinės vandens. Iš pradžių sumaišomas medus su glicerinu, paskui pilamas vanduo, kuriame ištirpintas boraksas, o pabaigoje - degtinė. Losjonas valo ir minkština odą, šalina negyvas odos ląsteles, išvalo poras.

Medaus ir alyvų aliejaus kaukės

Lygias medaus ir aliejaus dalis reikia sumaišyti, gerai išsukti, kad pasidarytų vientisa masė, ir pašildyti iki 38-40 laipsnių Celsijaus. Tada marlės skiautelę stipriai suvilgyti masėje ir uždėti kaip kaukę ant veido 20 minučių. Paskui sugerti popierine servetėle ir gausiai nuplauti vandeniu (būtų puiku, jei turėtumėte švelnaus rožių žiedlapių vandens). Ši kaukė labai tinka sausai, pabalusiai odai.

Medaus kremas

Prireiks: 0,5 stiklinės natūralaus bičių medaus, stiklinės vandens, 0,5 stiklinės migdolų aliejaus ir lanolino. Iš pradžių medus sumaišomas su lanolinu, paskui - su migdolų aliejumi. Viskas pakaitinama virš indo, kuriame verda vanduo. Paruoštą masę reikia laikyti šaldytuve. Šis kremas puikiai veikia sugrubusią, suvytusią, raukšlėtą odą. Ant veido tepamas storu sluoksniu ir laikomas 20-30 minučių, po to nuplaunamas iš pradžių šiltu, vėliau - šaltu vandeniu.

Kremas - želė su medumi

Tinka riebiai odai. Masei paruošti reikės: 2 šaukštų medaus, 0,3 stiklinės glicerino, 0,5 arbatinio šaukštelio želatinos, 0,5 stiklinės vandens ir kelių lašų salicilo rūgšties. Želatina išbrinkinama, pridedama glicerino, medaus ir vandenyje ištirpintos salicilo rūgšties. Visai tai kaitinama su indu virš puodo, kuriame verda vanduo, ir maišoma iki vientisos masės. Kremas - želė laikomas šaldytuve, stikliniame arba porcelianiniame inde.