Daugiau ar mažiau visi mes siekiame pokyčių. Sakoma, kad kartą gyvenime net nepalenkiamiausiam konservatoriui įgrįsta jį supanti aplinka. O jeigu paimsime ne konservatorių? Arba bent jau ne visiškai nepakeičiamą?

Šiuo atveju protinga būtų prisiminti paprastą tiesą: kad vėliau nebūtų labai skaudu, savo novacijose verta užsitikrinti specialistų paramą. Tik jie galės garantuoti, kad prabangios hidromasažinės vonios staiga neaptiksime dviem aukštais žemiau, o perdaryta ventiliacija nepadovanos jums nereikalingos galimybės sužinoti, ką šiandien vakarienei gamina kaimynai.

Esant rekonstrukcijai su nauju išplanavimu ir komunikacijų pakeitimu, būtina teisingai įvertinti realią buto bei viso namo mazgų ir tinklų būklę. Kad ir kokie patyrę ir gerai nusimanantys būtų statybininkai, jų dažnai nepakanka ir jų atidaus žvilgsnio.

Suprojektuoti transformuojamas pertvaras, kurios atskirtų patalpas ir išliktų vientisos,- nelengvas architekto uždavinys. Juk reikia sukurti kažką tokio, kas egzistuoja realybėje ir tuo pačiu vaizdžiai ir psichologiškai neapčiuopiamo.

Paprasčiau padaryti stumdomą sieną nuo grindų iki lubų, kuri esant reikalui būtų įstumiama į specialią nišą. Tačiau šis sprendimas reikalauja finansinių išlaidų ir išplanavimo aukų. Tad daugeliu atvejų priimamas kompromisinis sprendimas, stiklines sąvaras papildyti neperšviečiamomis konstrukcijomis, kurios užtveria dalį angos.

Tai gali būti arba balkis su ant jo pritvirtintomis kreipiamosiomis konstrukcijomis, arba laiptelis, arba, pagaliau, stacionarinė pailginanti pertvara. Kuo daugiau pagalbinių konstrukcijų supa angą, tuo daugiau gudrybių jiems užmaskuoti turi sugalvoti dizaineris.

Šiuo atveju kabantis balkis išpjaustytas nedidelių angų punktyrais, per kuriuos nutiesti apšvietimo sistemos laidai. Nutiesti per visą kambarį, jie apjungia erdvę. Beje, toks montavimo būdas padeda sutaupyti ir nepirkti elektros reduktorių bei papildomų tvirtinimo elementų.

Buto šeimininkei patinka ryškios spalvos. Todėl architektas nepabijojo nudažyti kambarių įvairiomis spalvomis - šviesiai žalia, geltona, oranžine, gelsvai rusva. Tokie atspalviai pakelia nuotaiką, ir, pasteliškumo dėka, nesudaro nervinės įtampos.

Taip susidaro įspūdis, jog už namo langų visuomet vasara, šviečia saulė, žydi gėlės. Viso buto, išskyrus miegamąjį, sienų padengimui buvo naudojami įvairiaspalviai sumaišyti lateksiniai dažai. Paviršiuje jie sudaro tvirtą plėvelę todėl ilgam išsaugo savo savybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją