Visi šie dalykai neigiamai veikia virškinimo sistemą, kraujotaką ir kitus procesus. Taip kenksmingos ir nereikalingos medžiagos iš organizmo pašalinamos dar lėčiau. Tai pirmas žingsnis celiulito link.

Dar viena medžiaga, kuri padeda susidaryti celiulitui, yra estrogenas. Šis moteriškasis hormonas tampa aktyvus kelios dienos prieš menstruacijas ir dažniausiai dar ir per vaisingas dienas – ovuliacijos metu. Kūnas labai greitai netenka daug skysčių, reikia gerti daug ir dažnai, nes kitaip sulėtės kenksmingų medžiagų šalinimas iš organizmo ir celiulitas pradės susidaryti dar greičiau.

Autointoksikacija

Nereikalingos, toksinės medžiagos iš organizmo pašalinamos per plaučius, kepenis, inkstus ir odą. Normaliomis sąlygomis to pakanka, kad pašalintume visas kenksmingas medžiagas iš organizmo. Toksinų yra alkoholiniuose gėrimuose, arbatoje, kavoje, aštriuose prieskoniuose, kiaulienoje, gyvulinės kilmės riebaluose, šokolade ir keptame maiste. Net ir dietiniai produktai yra kenksmingi. Jei kuris nors iš organų nebegali atlikti savo funkcijų ir nepašalina iš organizmo toksinų, gali prasidėti kūno autointoksikacija.

Estrogeno veiksnys

Moteriškojo hormono estrogeno pagrindinė užduotis yra minkštinti skaidulinius audinius, kurie dengia gimdą. Estrogeno reikšmė po gimdymo tikrai labai didelė. Be šio hormono kūdikis negalėtų būti pagimdytas.

Nėštumo metu organizmas gamina labai daug šio hormono. Jis padeda išlaikyti vandenį ir sukelia kūno išsipūtimą. Dėl šio vidinio streso pagerėja kraujotaka ir skysčių nutekėjimas. Estrogenas yra svarbus ir nėštumo, ir gimdymo, ir vaiko augimo metu. Jungiamasis audinys gali tapti silpnesnis, kai šio hormono yra per daug. Tai leidžia po oda kauptis riebalams.

Celiulitas gali atsirasti bet kurio amžiaus moterims – keturiolikmetėms ar penkiasdešimtmetėms. Ypač dažnai jis atsiranda kartu su menstruaciniu ciklu. Gali pasirodyti ir vėliau, net menopauzės metu. Nėra vieno jam būdingo pradžios ar amžiaus laikotarpio.

Tiesą sakant, celiulitas yra apgaulingas. Jis pamažu ima rastis po to, kai žmogus ilgesnį laiką nesirūpina savo kūnu. Daugeliui moterų celiulitas pasirodo po to, kai jos pradeda vartoti kontraceptines tabletes, kai laukiasi. Didelis estrogenų kiekis organizme gali turėti įtakos vandens kiekiui jungiamajame audinyje, o tai gali pakeisti įprastą kraujotaką.

Celiulitas dažnesnis moterims, tačiau gali atsirasti ir vyrams: ant pilvo ir pakaušio. Bėda, kad moterų organizme riebalų yra dukart daugiau negu vyrų. Riebalai sudaro net 24% viso moters kūno svorio ir tik 11% viso vyro kūno svorio.

Norėdami išgydyti celiulitą, turite padaryti tris pagrindinius darbus:

1. Pasiekti tokio jungiamojo audinio elastingumo, koks jis buvo anksčiau.

2. Išlaisvinti visas audiniuose susikaupusias medžiagas.

3. Tas medžiagas pašalinti iš organizmo.

Visi trys darbai yra susiję. Kiekvieną turite padaryti atskirai, vieną po kito. Tik taip galite tikėtis ir susilauksite teigiamų rezultatų.

Kaip atpažinti celiulitą?

Pirmiausia turite atsiminti, kad celiulitas padaro tam tikrą kūno dalį sunkesnę ir neproporcingą. Yra dvi celiulito rūšys – kietasis ir minkštasis. Kietasis celiulitas yra lyg tankūs audiniai, kurie prisijungia prie raumenų. Tokį celiulitą labai sunku išgydyti, jis labai skausmingas.

Šio celiulito apatiniai sluoksniai spaudžia nervų galus, todėl skauda, jei suspaudžiame celiulito pažeistą odą. Dažniausiai jis susidaro jaunoms, fiziškai stiprioms moterims, nepatyrusioms staigių svorio pakitimų, nesilaikiusioms griežtos ir varginančios dietos. Jų audiniai nebuvo operuojami ar kitaip mediciniškai gydomi, todėl išliko stangrūs.

Vietose, kuriose susidaro kietasis celiulitas, oda yra sausa ir šiurkšti. Jai trūksta būtinų maistingųjų medžiagų. Atsiranda raukšlės ir rievės. Elastingi, sveiki jungiamieji audiniai leidžia odai laisvai judėti, susitraukti ir išsitiesti, nelieka jokių žymių. Vis dėlto, jei jungiamajame audinyje trūksta vandens ir maistingųjų medžiagų, ilgai ištempta oda nebesusitraukia taip gerai, kaip turėtų. Atsiranda strijų, dažniausiai po nėštumo.

Minkštasis celiulitas nėra storas ar kietas, nėra ir koncentruotas. Jo struktūra visiškai kitokia negu kietojo celiulito. Jis apima didelius odos plotus, yra minkštas, kartais atrodo, kad jis nesilaiko prie odos ar raumenų, o laisvai plaukioja tarp jų. Minkštąjį celiulitą labai lengva pastebėti. Jis susidaro tarp raumenų skaidulų, susikaupia kūno įdubimuose, dreba kiekvieną kartą staigiau pajudėjus. Minkštasis celiulitas dažnesnis moterims, kurios aktyviai sportavo, bet vėliau visiškai to nebedarė.

Intensyvios dietos yra dar vienas kenksmingas veiksnys. Jos yra griežtos ir netausoja organizmo. Laikantis intensyvių dietų, galima per labai trumpą laiką netekti daug svorio, tačiau neilgam. Audiniai greitai netenka tamprumo ir tampa ne tokie stiprūs, nes jiems reikia prisitaikyti prie naujų aplinkybių.

Diuretinės tabletės taip pat gali padėti suliesėti, tačiau reikia atsiminti, kad jos pašalina vandenį iš organizmo. Vadinasi, kai žmogus nebegers šių tablečių, jo svoris vėl padidės.

Kaip jau rašėme anksčiau, bloga kūno skysčių cirkuliacija ir celiulitas yra labai susiję. Celiulitas dažniausiai susidaro tose kūno vietose, kuriose skysčių apytaka yra blogiausia. Tokiose vietose yra tinkamiausios sąlygos jam susidaryti.

Celiulito pažeistų vietų masažas

Kartais pasitaiko veiksmingo celiulito gydymo atvejų. Geriausi rezultatai būna tada, kai celiulito pažeistos vietos masažuojamos. Yra labai daug masažo judesių, kurie gali sunaikinti celiulito apsauginius barjerus ir padėti gydyti. Tai įvairūs pliaukštelėjimai, stiprus trynimas ir pan. Ilgos, lėtos masažo procedūros paruošia odą, o stipriai ją trindami ir tampydami bei lankstydami sugriausite celiulito struktūrą. Baigdami masažą, kiek stipriau pliaukštelėkite kelis kartus per celiulito pažeistas vietas. Tai padeda išjudinti kenksmingas medžiagas iš jų susidarymo vietų. Vėliau jos bus natūraliai pašalintos iš organizmo.

Pirmiausia ilgais, banguojančiais judesiais masažuokite odą į vieną pusę – širdies link. Šio judesio pagrindinė užduotis – paruošti tam tikrą kūno dalį kitoms masažo procedūroms.

Vėliau pirštais ar visa plaštaka pakelkite ir suspauskite odą. Taip pakelsite odą ir atitrauksite ją nuo vidinių sluoksnių.

Krumpliais ritmiškai ir lengvai pamuškite odą – taip galite sugriauti celiulito struktūrą ir jį panaikinti. Ši masažo rūšis yra labai tinkama šlaunims, sėdmenims ir pilvui.

Judindami abiejų rankų pirštus į priešingas puses, pieškite įsivaizduojamą S raidę – kiekviena ranka į skirtingas puses. Tai vadinama giliuoju masažu. Jis tinkamiausias pilvo, sėdmenų, klubų ir kelio sąnarių masažui.

Baigdami masažą, abiem rankomis stipriai suspauskite odą, rankas sukdami į širdies pusę. Tokie judesiai stimuliuoja kraujotaką ir limfos tekėjimą, likviduoja susidariusius kamščius ir greitina kenksmingųjų medžiagų šalinimo procesus.

Gydymas naudojant mechanines priemones

Mechaniniai priemonės padeda gydyti jungiamąjį audinį, labai pagerina kraujotaką, panaikina raumenų brinkimą. Vakuuminės priemonės padeda neskausmingai atskirti celiulito darinius nuo jungiamojo audinio ir perkelti juos į kitą vietą. Tokiomis priemonėmis galima atnaujinti kūną, grąžinti jam ankstesnes formas. Tam visai nereikia chirurgo pagalbos, pakanka pasinaudoti tam tikromis vakuuminėmis priemonėmis. Jos veikia odos giliuosius sluoksnius, rezultatai pastebimi tikrai greitai.

Naudodamos šias priemones turite žinoti, kad jos pašalina ne tik skysčius, kurie po kurio laiko vėl susikaups ir turėsite tą pačią problemą. Žinoma, skysčiai pašalinami, tačiau kartu pasišalina ir medžiagos, kurios kenksmingos jūsų organizmui, nuodija jį ir leidžia susidaryti celiulitui.