„Kultūros ministras, šiemet sausį dalyvaudamas viename renginių, žadėjo šiemet lėšų tiek, kiek reikia pastatui užbaigti. Aš jau tada nelabai tuo tikėjau, bet pagalvojau, kad bent jau didesniąją dalį pinigų skirs. Bet, panašu, kad šaipysimės, jog turime penkmečio ar dešimtmečio statybas“ - situaciją komentavo Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

Vitalijus Mitrofanovas
Sklandžiai prasidėjusios bibliotekos statybos jau įstrigo ne juokais. Meras sako, kad Vyriausybė paraginta prisiminti pažadus atkerta, jog finansinės injekcijos nenutrauktos. Tačiau iš gaunamų pinigų darbų vykdyti beveik neįmanoma, o atliekami greičiau primena trypčiojimą vietoje. „Trupina po 200-300 tūkst. litų metams. Tai ką galima už tiek padaryti? Tai rangovas ir nenori dirbti, nes neapsimoka net pradėti kažkokio darbų etapo“, - komentavo meras.

Blogiausia, kad ir konservuoti pastato negalima. Meras bijo, kad dešimtmečio statybos pajudės ne pirmyn, o atgal, mat į vis nesibaigiančias statybas jau žvalgosi vagys.

Vis nesibaigiančiomis bibliotekos statybomis jau piktinasi ir akmeniškiai. Jie priekaištauja merui. Šis teisinasi, kad tai Vyriausybės investicinė programa ir savivaldybė tegali darbų atlikti tiek, kiek gauna pinigų.

Akmenės meras labiausiai pyksta dėl to, kad Vyriausybė, rasdama milijonus litų Valdovų rūmams, ignoruoja provincijos kultūrinius poreikius ir niekaip nesukrapšto bent keturių milijonų litų pastato statybai pabaigti.

Šiuo metu Akmenės centrinė biblioteka išmėtyta per keturis pastatus. Savivaldybė turi alternatyvą - imti paskolą, baigti bibliotekos statybas ir laukti iš Vyriausybės pažadėtų pinigų. Tačiau meras aiškina, kad nepasiturinčią savivaldybę tai dar labiau gramzdintų į skolas.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją