Urielis Kelmanas ir Elis Cara už gerą elgesį buvo paleisti atsėdėję mažiau nei pusę jiems skirto 6 mėnesių kalėjimo termino. Šie du vyrai buvo paleisti trečiadienio rytą, jiems pateikti deportacijos įsakymai.

Vėliau policijos jie buvo palydėti į lėktuvą. Vietos žiniasklaida pranešė, kad jie vyko į Honkongą, iš kurio rengėsi skristi į Izraelį.

Liepą jiedu prisipažino bandę įsigyti Naujosios Zelandijos pasą pasinaudodami prie invalido vežimėlio prikaustytos cerebrinio paralyžiaus aukos tapatybe. Jie išvengė griežtesnės bausmės kiekvienas vietos labdaros organizacijai skyrę po 50 tūkst. Naujosios Zelandijos dolerių (po 33 tūkst. 500 JAV dolerių). Daugiausia jiems grėsė penkeri metai kalėjimo. Dėl apkaltinamųjų nuosprendžių vyriškiai yra pateikę apeliacijas.

Jie buvo areštuoti kovą, kai policija slapta sekė juos rengiantis atsiimti pasą.

Naujosios Zelandijos vyriausybė pažymėjo, kad būta "labai tvirtų priežasčių" įtarti vyrus veikus Izraelio žvalgybos tarnybų vardu. Dėl to valstybė laikinai nutraukė visus diplomatinius ryšius su Izraeliu ir prašė paaiškinimo bei atsiprašymo. Ministrė pirmininkė H.Clark pažymėjo, kad Izraelis šio klausimo vis dar nekomentavo ir kad sankcijos lieka.

Po to, kai vyriausybė įšaldė ryšius su Izraeliu, vandalai padegė žydų maldos namus, suniokojo apie 90 kapaviečių, o Velingtono kapinėse pripaišė svastikų ir nacių šūkių.

Trečiasis izraelietis Zevas Williamas Barkanas, kurį gynyba vadino paso įsigijimo operacijos organizatoriumi, paspruko iš Naujosios Zelandijos nespėjus jo suimti.