Sausą odą pakanka nuvalyti toniku. O štai riebios ir mišrios odos savininkės privalo odą nuplauti dezinfekuojančiomis priemonėmis. Tai būtina todėl, kad riebalai, išsiskyrę per naktį, yra puiki bakterijas maitinanti terpė ir tuo pačiu prisideda prie nemalonaus blizgesio atsiradimo. Be to, gerai nuvalyta oda geriau sugeria dieninį kremą ir ant jos puikiai priglunda makiažas.

Tonizuojančios priemonės

Tonizuojančios priemonės per trumpą laiko tarpą sugrąžina odai gyvybiškas jėgas, žvilgesį ir patogią būseną. Jų sudėtyje gausu vitaminų, mikroelementų, fermentų ir kitų medžiagų, aktyvizuojančių odos ląstelių darbą.

Geriausia šias priemones naudoti 2-3 kartus per metus 25-30 dienų bėgyje, pavyzdžiui, pavasarinės avitaminozės metu arba norint sustiprinti apsaugines odos savybes prieš žiemą. Šiomis priemonėmis gali naudotis bet kokio amžiaus moterys, jas reikia tepti ryte arba vakare po kremu.

Tonizuojančios priemonės lygina raukšles, išlygina odą ir padeda išvengti ankstyvo jos vytimo.

Poveikis: šių priemonių sudėtyje yra pačios šiuolaikiškiausios aktyviosios medžiagos ir biologiniai komponentai, kurių koncentracija yra labai aukšta. Jie puikiai prasiskverbia į giliausius epidermio sluoksnius, padeda išvengti odos ląstelių darbo sulėtėjimo ir, žinoma, senėjimo.

Svarbu: iš esmės šie preparatai kaip ir tonizuojančios priemonės skirtos naudoti kursais.

Didinančios stangrumą priemonės

Šalina odos nukarimą, daro ją stangresne.

Poveikis: stimuliuoja ląstelių, atsakingų už kolageno ir elastino (baltymų, užtikrinančių odos stangrumą ir elastingumą) gamybą, darbą.

Svarbu: nors šios priemonės daugiausia yra skirtos keturiasdešimtmetį perkopusioms moterims, galiausiai viskas priklauso nuo odos būklės. Šios priemonės tepamos ne tik ant veido, bet ir ant kaklo bei dekoltė.

Liftingai

Tempia odą ir veidas jų pagalba atrodo žymiai jaunesnis.

Poveikis: jų komponentai ant odos formuoja savotišką tinklą, kuris apima veidą, modeliuoja jo ovalą ir lygina odą. O aktyviosios medžiagos stimuliuoja vidinius odos procesus ir sustiprina gaunamą poveikį.

Svarbu: liftingai tepami nuo veido centro link periferijos. Iki 45-50 metų šios priemonės naudojamos periodiškai, o po to – nuolat.

Balinančios priemonės

Padeda atsikratyti pigmentinių dėmių, išlygina veido odos spalvą.

Poveikis: priešingai klaidingai paplitusiai nuomonei, šios priemonės nedaro odos balta, o reguliuoja melanino išskyrimą ir pašalina pigmento nelygumus.

Svarbu: nei viena koreguojanti kosmetinė priemonė, ypatingai balinanti, netepama viena, nes joje nėra apsauginių komponentų. Priemonė būtinai turi įsigerti, o po to privalu užtepti apsauginį kremą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją