Įstatymas už tai numato tūkstantines baudas iki 20 MGL dydžio (2600 Lt), ar net įkalinimą iki dviejų metų. Jei kyšio suma didesnė už 250 MGL (32 500 Lt), gali būti skiriamas laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pasak generalinio komisaro pavaduotojo Renato Požėlos, reali laisvės atėmimo bausmė taikoma retai, nebent asmuo jau buvo anksčiau teistas, padaręs daug pažeidimų ar yra paleistas į laisvę anksčiau laiko.

R.Požėla griežtai prieštarauja nuomonei, esą policininkai šiuo metu tik dalyvauja trumpalaikėse akcijose, paskui jie ims pinigus kaip ėmę.

„Nesakau, kad dabar, kai sulaikytų papirkinėtojų gerokai padaugėjo, galime nusiraminti ir sakyti, kad jau viską padarėme. Pareigūno darbas yra korupcinės rizikos terpėje, todėl neatsispiriančiųjų pagundai yra ir jie niekur nedings. Svarbu, kad bandome švarintis, veiksmas vyksta“, – dienraščiui sakė R. Požėla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)