Juodieji inkštirai

Juodieji inkštirai (užsikimšusios riebalų liaukos) – tai mirusių ląstelių sankaupos ir riebalų perteklius, kuris užkemša plauko folikulus. Būtinas kruopštus valymas, šveitimas ir reguliari priežiūra, gali prireikti inkštirus pašalinti, bet tik itin švariomis sąlygomis, su profesionalo pagalba. Nerekomenduojama inkštirų šalinti namie, nes gali atsirasti ilgalaikių randų.

Medus, sumaišytas su molio kauke, ramina ir švelniai padeda pašalinti nešvarumus. Švelni šveičiamoji kaukė, pagaminta iš migdolų miltelių, medaus, jogurto, kelių lašų levandos ir arbatmedžio eterinių aliejų, įmasažuojama į švarią odą, nuvalo ją, suminkština ir išvalo užsikimšusias poras.

Baltieji inkštirai

Baltieji inkštirai - grūdeliai iš mirusių ląstelių ir riebalų, užsikimšusių po epidermiu. Susiję su kepenimis ir tulžies pūsle, kurie skaido riebalus – peržiūrėkite savo mitybą. Nemėginkite pašalinti jų pačios.

Švelnus būdas, padedantis pašalinti paviršinį odos sluoksnį (kad sukietėję grūdeliai galėtų išnykti), yra medus. Arbatmedis padės išvalyti susikaupusius riebalus. Nors nė vienas iš šių būdų negali greitai padėti, venkite priemonių, kurios sukeltų randus.

Išsiplėtusios poros

Išsiplėtusios poros atsiranda dėl natūralaus senėjimo proceso arba riebios odos, kuri buvo pernelyg išsausėjusi, taip priversdama mirusias odos ląsteles susitelkti porose ir jas išplėsti.

Jei išsiplėtusios poros atsirado dėl inkštirų, iš pradžių pašalinkite juos, naudodamos vieną iš pasiūlytų būdų, o tuomet, kad sutrauktumėte poras, sumaišykite (vieną arba jūsų mėgstamą mišinį) kamparą, šalaviją arba čiobrelius simondsijų (jojobos) aliejaus pagrindu. Naudokite kaip kompresą arba sumaišykite su savo drėkinamuoju kremu ir patepkite pažeistas vietas. Simondsijų (jojobos) aliejus lengvai įsigeria ir subalansuoja riebalų lygį (tai gali padėti naikinti inkštirus).

Šiurkšti oda

Šiurkšti oda yra padengta mirusių ląstelių sluoksniu. Padėti gali šveičiamosios priemonės, naudojamos kartu su masažu.

Veidui: levandos, snapučio ir sandalmedžio mišinys kviečių gemalų aliejuje tepamas ryte ir vakare, kol oda tampa švelni ir lygi.

Kūnui: maudykitės palisandro ir snapučio mišinio vonioje arba į sausas vietas įmasažuokite avokado aliejaus (minkština sausą odą) bei alijošiaus (regeneruoja, saugo nuo ankstyvo senėjimo).

Rankoms (ir nagams): įtrinkite alyvų aliejaus į odeles; pridėkite levandos, rožių ir snapučio į maitinamąjį kremą, ir neprižiūrėtos rankos atsigaus po skalbimo, chemikalų naudojimo ar bet ko, kas jas išsausina.

Kuperozė

Kuperozė – matomas raudonis po oda, atsiradęs dėl smulkučių išsiplėtusių ar sutrūkinėjusių kapiliarų nosies, smakro ir skruostų srityje. Oda lengvai suerzinama masažo, oro sąlygų (saulės, vėjo, karščio, šalčio), rūkymo, alkoholio, karšto ir aštraus maisto.

Kraujo apytaka turi būti subalansuota – tam padės kadagys; silpnos kraujagyslės turi būti sustiprintos, kadangi pažeistos kraujagyslės linkusios į uždegimą. Kai kuriais atvejais įmanoma susiaurinti matomas kraujagysles (per tam tikrą laiką) – išmėginkite ramunėles ir rožes vitamino E aliejaus pagrindu, kaukės pavidalu arba įmaišius į drėkinamąjį kremą.

Ramunėlių bei rožių aliejai turi vazokonstriktinių savybių ir padeda susiaurinti smulkias kraujagysles bei sumažinti kraujo tekėjimą toje srityje. Venkite žinomų dirgiklių; vartokite daugiau vitamino C (ypač jei stygius lėmė esamą padėtį), rinkitės lengvai virškinamą maistą, saugokite odą nuo didelės temperatūrų kaitos ir nepalankių oro sąlygų.

Pigmentacija

Pigmentacija – geltonos, rudos, raudonos, rožinės, baltos ar tamsiai raudonos, purpurinės spalvos odos dėmės, atsiradusios dėl hormonų, nėštumo, vaistų ar saulės poveikio. Dažniausiai atsiranda kaip strazdanos. Nors amžiaus dėmės atsiranda kaip natūralaus senėjimo proceso padarinys, ilgalaikis gydymas citrinų aliejumi duos matomų rezultatų, oda pašviesės. Citrinų aliejus taip pat gali pašviesinti pigmentaciją ir strazdanas.

Visi apgamai turi būti reguliariai tikrinami gydytojo, ir bet kokie strazdanų spalvos ar dydžio pasikeitimai turi būti atidžiai stebimi.

Mėlynės (sumušimai)

Mėlynės (sumušimai) atsiranda dėl odos pažeidimo ir poodinio kraujavimo, sukelto stipraus suspaudimo arba tiesioginės jėgos. Jei taip atsitinka, nedelsdamos pridėkite ledo, kad sumažintumėte patinimą ir mėlynių atsiradimą, sulėtindamos kraujotaką bei suaktyvindamos krešėjimo procesą. Kad mažiau skaudėtų, po to padarykite rozmarino, snapučio ir levandos mišinio ledo šaltumo kompresą. Gyjant mėlynėms, naudokite šį mišinį (arnikos tinktūros ar kremo pavidalu) masažuoti pažeistą vietą ir naikinti mėlynes, stimuliuojant kraujotaką ir šviežio kraujo patekimą.

Farmakologija pateikia daug klinikinių įrodymų apie eterinių aliejų fiziologinį poveikį. Svarbiausia – įsitikinti, kad naudojami tik geriausios kokybės produktai: tik gryni eteriniai aliejai turi gydomųjų savybių.

Kad išsaugotumėte odą, kuri spindėte spindi gera sveikata, svarbu sportuoti, vartoti daug šviežių vaisių ir daržovių, gauti daug deguonies bei tyro vandens. Visa tai padeda stimuliuoti kraujotaką, sureguliuoti energijos lygius ir paspartinti detoksikaciją. Individualiai pritaikytų aliejų naudojimas dar labiau sustiprins šių priemonių poveikį.

Prižiūrėdami odą natūraliomis priemonėmis, nepamirškite išgerti kasdienę dozę vandens, kad pašalintumėte toksinus ir palaikytumėte odos drėgmės balansą iš vidaus; žali vaisiai ir daržovės akivaizdžiai padeda odai – ypač sultys (pvz., morkų - su didžiuliu kiekiu vitamino A). Puoselėkite protą, kūną ir dvasią, kad išliktumėte sveikos – o jūsų oda atspindės jūsų sveikatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją