A. Vilkas per Latvijos Finansų ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vadovą Aleksį Jarockį perdavė BNS, kad Lietuvos vyriausybė priėmė teisingą sprendimą nacionalizuoti „Snorą“. Jis įsitikinęs, kad vyriausybė sugebės rasti susidariusios situacijos sprendimą. Jo teigimu, „Snoras“ – tiek Lietuvos finansų sistemai, tiek visuomenei svarbus bankas.

„Jei prireiks konsultacijų ir mūsų specialistų patirties, esame pasirengę padėti kolegoms lietuviams“, – sakė A. Vilkas. Jis priminė apie Latvijos patirtį valstybei perimant „Parex“ banką. Šį banką sėkmingai restruktūrizavo, šiuo metu jis, kaip ir bankas „Citadele“, rengiamas pardavimo procesui.

A. Vilkas pabrėžė, kad Lietuvos vyriausybės sprendimas neturės įtakos „Latvijas Krajbanka“.

„Latvijas Krajbanka“ – atskiras bankas, Finansų ir kapitalo rinkos komisija stebi jo veiklą, remdamasi Latvijos įstatymais. Banko veiklai tai neturės įtakos, kadangi pasikeitė tik „Krajabanka“ akcininkų sudėtis“, – paaiškino ministras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją