Nuo 2005 m. siūlomas „Azera“ „Hyundai“ modelių gamoje užima vietą tarp „Sonata“ (Europoje žinomas kaip i40“) ir „Genesis“ automobilių. Iki 2008 m., kai pasirodė „Genesis“ sedanas, „Azera“ buvo šios markės flagmanu.

Lyginant su pirmtaku, „Azera“ turi ilgesnę važiuoklės bazę, yra žemesnis ir platesnis. Šis modelis taip pat yra ilgesnis ir platesnis už vidutinio dydžio „Sonata“ sedaną.

Pirkėjams siūlomas 3.3 l, V6 variklis pasiekia 293 AG ir yra galingesnis už abu (3.3 l ir 3.8 l) agregatus, kurie buvo montuojami ankstesnėje versijoje.

„Hyundai“ teigimu, „Azera“ JAV rinkoje konkuruos su tokiais sedanais kaip „Nissan Maxima“, „Ford Taurus“, „Toyota Avalon“, „Acura TL“, „Lexus ES 350“ ir „Buick LaCross“.

Dabartinė „Azera“ yra prasčiausiai parduodamas „Hyundai“ modelis JAV. Per pirmus 10 mėnesių šio modelio pardavimai siekė 1 448 vnt. (45 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai).

Nuo kitų metų vasario parduodama „Azera“ kainuos maždaug nuo 30 tūkst. dolerių (apie 77 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją