Vyriausybės vadovas sako palaikantis idėją smarkiai apriboti ne tik juridinių, bet ir fizinių asmenų galimybes remti politikus.

„Papildomai aš siūlyčiau daug labiau apriboti ir fizinių asmenų paramą politinėms partijoms, nes peržiūrėję paskutinio laikotarpio partijų finansavimo ataskaitas matome, kad kai kurioms partijoms, ypač 2008 m. labai “sekėsi“ rinkti fizinių asmenų paramą. Ir tuo atveju, priėmus tokį įstatymą (...) siūlysiu rasiu rasti papildomų lėšų partijų finansavimui (..) papildomai reikėtų prie to, kas yra numatyta rasti lėšų iki 15 mln. litų“, - sakė A. Kubilius.

DELFI primena, kad vyriausybės vadovas koalicijos partneriams jau leido suprasti, kad partijos skirta suma biudžete gali padidėti iki maždaug 20 mln. litų, jeigu būtų pritarta draudimui juridiniams asmenims finansuoti partijas.

Kaip rašė diena.lt, premjero patarėjas Virgis Valentinavičius patvirtino, kad kitąmet partijoms biudžete gali būti numatyta apie 20 mln. litų suma: „Kalbėti apie konkrečią sumą dar kiek anksti, nes ji priklausys nuo to, ar bus pritarta Prezidentės pasiūlytam projektui, taip pat kaip vyks kitų biudžeto eilučių dėlionė, tačiau preliminariai ši suma turėtų būti apie 20 mln. litų“.

Dotacijas gauna tik dešimt šalies politinių partijų, per pastaruosius kelerius rinkimus surinkusių ne mažiau kaip 3 procentus balsų. Kol kas Seime svarstomame kitų metų biudžeto projekte numatyta dotacijoms partijoms skirti tiek pat, kiek ir šiemet – beveik 5,5 mln. litų.