Taip. Kontraceptinės tabletės tapo dar vienu kasdieniu įsipareigojimu. Tačiau kontraceptinių vaistų gamintojai rugsėjo mėnesį Lietuvos moterims pasiūlė puikią priemonę vienai iš rutininių prievolių - kasdieniniam kontraceptinių tablečių vartojimui - išvengti. Tai hormoninis kontraceptinis žiedas į makštį.

Kontraceptinis žiedas – tai naujausia pasaulyje kontraceptinė priemonė. Tai lankstus iš hipoalerginio plastiko (iš tokio pat gaminami kontaktiniai lęšiai) pagamintas žiedas, iš kurio nuolat išsiskiria ypač mažos lytinių hormonų dozės. Žiedas veikia taip pat kaip kontraceptinė tabletė, yra ypač patikimas. Tačiau kitaip nei kontraceptinės tabletės, moteriai nereikia žiedo prisiminti kiekvieną dieną. Taigi jau prabilome apie turbūt pačią svarbiausią užimtai šiuolaikinei moteriai žiedo savybę – ši kontracepcijos priemonė naudojama tik vieną kartą per mėnesį.

Kontraceptinį žiedą į makštį įsideda, o po trijų savaičių išsiima pati moteris. Tai labai paprasta.

Taigi žiedas buvo sukurtas norint pasiūlyti moterims tai, ko negali pasiūlyti kasdieną geriamos kontraceptinės tabletės:

· Ypač patogų naudojimą – tik vieną kartą per mėnesį;
· Didelį patikimumą vartojant hormonus ypač mažomis dozėmis;
· Nekintančią hormonų koncentraciją kraujyje;
· Gerą organizmo toleravimą;
· Neutralų poveikį kūno svoriui;
· Nedirgina virškinimo sistemos, nes hormonai iš žiedo patenka tiesiai į kraują.

Taigi kontraceptinis žiedas ne tik turi visas šias savybes, bet ir yra ypač diskretiška kontracepcijos priemonė – apie jos naudojimą žino ir visiškai jį kontroliuoja pati moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją