"Mes turime prižiūrėti ir paremti jaunas mamas nėštumo metu ir stebėti jų naujagimius, kad galėtume jiems suteikti emocinę ir praktinę pagalbos, - sakė tyrimą atlikusi daktarė Danuta Vaserman (Danuta Wasserman). - Priemonių reikia imtis dar prieš vaikui gimstant".

Socialinės bei ekonominės sąlygos, nėštumo metu patirtas stresas bei neprižiūrėta gimdyvės sveikata, manoma, yra veiksniai, lemiantys didesnį polinkį į savižudystę.

Tyrėjai stebėjo jaunuolius, gimusius 1973-1980 metais, ir tyrė juos iki 1999 metų, kad galėtų nustatyti, kas lemia žmonių polinkį į savižudystes.

Beveik 2 tūkst. vyrų ir daugiau nei 4,7 tūkst. tyrime dalyvavusių moterų bandė nusižudyti, o nusižudė beveik 400 vyrų ir 166 moterys.

Vaikai iš didelių šeimų arba tie, kurių motinos buvo menkai išsilavinusios, taip pat yra labiau linkę atimti sau gyvybę. Tačiau jei moterys gimdė sulaukusios 29 metų ir daugiau, tai jų vaikai buvo daug mažiau linkę į savižudybes.

Komentuodami šį tyrimą, daktarė Marija Okvendo (Maria Oquendo) ir daktaras Enrikė Baka Garsija (Enrique Baca-Garcia) iš Kolumbijos universiteto Niujorke teigė, kad šis tyrimas - dar vienas žingsnis, padėsiantis suprasti savižudžių elgesį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją