Jei jūsų santykiai darosi rimti, turite pasitikėti partneriu. Tai kainuoja laiko ir pastangų, nes pasitikėjimą lengva sugriauti, o labai sunku atkurti, bet jei trokštate jį sukurti, jūsų laukia tikrai vertas triūso atpildas – santykiai, apie kuriuos visuomet svajojote.

Atskleiskite savo vidinį pasaulį

Pasitikėjimas leidžia jums atsiskleisti, kas iš tiesų esate. Nors pirmuosiuose pasimatymuose neriamės iš kailio, bandydamos padaryti įspūdį susižavėjimo objektui, vis dėlto tikrasis intymumo jausmas grįstas tuo, kad jūs stengiatės pažinti partnerį ir atskleisti save.

Jūsų draugas turi pažinti jus tokią, kokia esate iš tiesų – kokia esate, kai būnate pavargusi, pikta, nusivylusi, nudžiugusi, kaip kalbatės telefonu su savo motina. Jis turi jus mylėti tokią, kokia esate, o ne savo svajonę apie tai, kokia galėtumėte būti. Priešingu atveju ryšys truks neilgai.

Ar skaitėte knygą (o gal matėte filmą) “Bridžitos Džouns dienoraštis”? Ten yra viena vieta, kai Markas Darsis sako Bridžitai: “Tu man patinki tokia, kokia esi”. Ji buvo priblokšta. Kodėl tokia netikėta reakcija į, atrodytų, paprasčiausią komplimentą? Todėl, kad Markas sako jai, jog jis ją mato tokią, kokia ji yra – ir jam patinka tai, ką jis mato. Jis nesako, kad jam ji patiktų sulieknėjusi dešimčia kilogramų, ar kiek mažiau patyrusi, ar gražesnė, o gal labiau apsiskaičiusi. Ji jam patinka besąlygiškai - tokia, kokia yra. Ji neturi stengtis padaryti jam įspūdžio – įspūdis jau padarytas. Žinojimas, kad esi mylimas dėl to, kas esi, leidžia atsipalaiduoti ir pasijusti saugiai. Tai leidžia būti sąžiningai be baimės likti nesuprastai, ir nuoširdžiai – tai iš tikrųjų puikus jausmas.

Nuoširdus bendravimas

Pasitikėjimas suteikia galimybę bendrauti nuoširdžiai. Negalite bendrauti nuoširdžiai, jei nuolat spėliojate, kaip reaguos jūsų partneris, ir stengiatės performuluoti savo žodžius tam, kad įtiktumėte jam. Bendravimas reikalauja susitelkimo. Dr. Geri Forsberg straipsnyje “Kodėl negalime bendrauti?” išskiria penkis žingsnius efektyvios komunikacijos link:

Klauskite. Nemanykite, jog suprantate, ką žmogus turėjo omenyje. Tiesiog paklausus kelių klausimų, lengva išsiaiškinti, ką jis iš tikrųjų norėjo pasakyti.

Klausykite. Norėdamos tapti geresnėmis pašnekovėmis, turite norėti taip klausyti kito žmogaus, kad galėtumėte suprasti jo požiūrį.

Stebėkite ir stenkitės patikrinti informaciją, kurią gaunate.

Leiskite žmonėms sužinoti, ką galvojate, pasidalydamos su jais savo mintimis. Atskleisdamos informaciją apie save, padedate kitam žmogui suprasti, kas iš tiesų esate ir kaip jį suprantate.

Atminkite, kad meilė atperka daugybę nuodėmių. Jei tikrai norėsite suprasti žmones ir priimti juos tokius, kokie jie yra, komunikacija bus lengvesnė. Tačiau jei stengsitės tik įtikinti juos, kad jūsų požiūris yra vienintelis teisingas, tai nebus bendravimas. Ir nebus meilė.

Sąžininga kova

Kai jūsų bendravimas taps skaidrus, pasitikėjimas partneriu padės iškilus nesutarimams. Įsitikinkite tuo, jei rengiatės kovoti su gyva kvėpuojančia būtybe. Ar ginčai išves jus iš proto, ar padės išspręsti nesutarimus ir dar labiau suartėti, priklauso nuo to, ar kovosite sąžiningai.

Kas yra sąžininga kova?

Dauguma žinovų sutinka, kad sąžininga kova:

Yra susijusi su konkrečia problema. Dabar ne laikas traukti aikštėn ar vardyti praeities nuodėmes. Spręskite esamą problemą.

Vengia užgaulių. Atminkite, kad ginčo tikslas – išspręsti problemą, o ne sudraskyti kitą žmogų į gabalėlius, kad jis nebeturėtų jėgų kautis ir jūs laimėtumėte. Jei negerbsite savo partnerio ir jis jausis puolamas, jis paprasčiausiai nustos jūsų klausytis.

Vengia apibendrinimų ir siekia faktų. Pasakymai “tu visada”, “tu niekada” neatspindi realybės ir tiesiog priverčia partnerį gintis. Kalbėkite apie tai, kas atsitiko dabar ir kaip tai privertė jus jaustis.

Pasitikėjimo kūrimas

Pasitikėjimas natūraliai negimsta tarp dviejų žmonių, net jei jie myli vienas kitą. Jis reikalauja darbo, ir, jei buvote įskaudinta praeityje, gali būti itin sunkus. Sukurti pasitikėjimą kainuoja laiko; jūs turite parodyti partneriui, kad esate verta pasitikėjimo ir tikite juo. Jei jūsų partneris turi pasitikėjimo problemų, galite padaryti labai daug, kad sukurtumėte aplinką, kurioje pasitikėjimas galėtų augti.

Klausykitės savo partnerio, gerbkite jį ir jo nuomonę, priimkite jį tokį, koks jis yra. Atskleiskite savo asmeninės istorijos detales, parodykite jam, kad juo pasitikite ir padėsite jam pasitikėti jumis. Jei esate pažeidžiama, tai padės partneriui suprasti, kad jis taip pat gali būti pažeidžiamas.

Neskubėkite. Jei tikrai mylite savo draugą ir linkite jam viso ko geriausio, palauksite. Jei bendraujate su žmogumi ir jaučiate, kad juo negalite pasitikėti, neignoruokite šio jausmo. Jei turite problemų su pasitikėjimu, mėginkite ieškokite patarimų ar konsultacijų prieš pabėgdamos nuo to, kas galėtų būti idealus ryšys. Jūsų praeitis veikia jūsų gebėjimą pasitikėti. Tačiau jei pasitikėti jums niekada nebuvo problema, bet širdis liepia šio vaikino pasisaugoti, priimkite tai kaip perspėjimą. Įdėmiau pasižiūrėkite, kas jis yra, kaip jis elgiasi su kitais ir su jumis. Širdis jums gali sufleruoti svarbią informaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją