Pagal naują įkainių sistemą, už gatvių barstymą šlapios druskos mišiniu teks mokėti 15 Lt vietoj iki šiol buvusių 12,87 Lt (be PVM / už 1000 kv. m.). Tai vienas iš 4 įkainių, kurie buvo padidinti, tačiau išlaidos už šiuos darbus sudaro didžiąją dalį lėšų, kurie išleidžiami gatvių priežiūrai.

“Sąskaita už gatvių barstymą šlapiu druskos mišiniu sudaro 80-90 proc. visų darbų kainos, todėl skaičiuojame, kad bendra suma išaugs apie 15 proc.”, - sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkos skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Taip pat brangs sniego nuo įkalnių valymas (nuo 9,71 Lt iki 14,57 Lt). Dalis paslaugų atpigs – mechanizuotas sniego valymas ir barstymas smėlio ir druskos mišiniu nuo 70,77 Lt atpigs iki 61,70 Lt.

Kauno tarybos opozicija negailėjo kritikos priimtam sprendimui.

„Kodėl nėra skelbiamas viešasis konkursas paslaugų pirkimui? Aišku, dabartinė dauguma gali didinti įkainius 15, 20 ir net 30 proc.”, - stebėjosi liberalas Rimantas Mikaitis.

„Jei bus gatvėse slidu, nepabarstyta ir įvyks autoįvykis, tai vairuotojus kviečiu kreiptis į R. Mikaitį dėl žalos atlyginimo“, - teigė Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas.

Posėdyje dalyvavo ir „Kauno švaros“ direktorius Dalius Tumynas. Tačiau kai kuriems tarybos nariams užkliuvo įmonės direktoriaus elgesys.

„Aš dukart klausiau, kiek įmonė sukaupusi pelno ir kokią dalį įmonės pajamų sudaro lėšos gautos iš Kauno savivaldybės? Kokia prasmė kviesti direktorių, jei jis piktybiškai neatsako? Jūs kalbate apie krizės pabaigą, tačiau ateina nauja krizės banga“, - piktinosi tarybos narys Rytis Šatkauskas.

„Direktorius sako, kad dirbs pigiau nei Vilniuje. Mūsų nedomina Vilnius, čia yra Kaunas. Tai gal tegul jis pasako, kad dirbs pigiau nei Niujorke? Gerai, kad direktorius neatėjo sausio mėnesį ir nepareiškė nuostabos, kad pasnigo“, - teigė tarybos narys Artūras Orlauskas.

“Kauno švara“ pateikė skaičiavimus, kad kuras nuo sutarties pasirašymo dienos pabrango 20 proc., o druska – 30 proc.

Per praėjusį šaltąjį sezoną Kauno miesto gatvių valymui ir barstymui išleista 3,5 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją